Wanilię i cynamon kupiłem w laskach i w takiej też postaci zamierzałem dodać. Pytanie nr 1 zrodziło się z tego, że internetowe porady/przepisy kulinarne najczęściej mówią o tym, żeby przekroić laskę wzdłuż i wydłubać miąższ. Co prawda z rzadka dotyczą one wytwarzania napitków alkoholowych, ale laika i tak ogarnęły wątpliwości.
Eksperymentować oczywiście zamierzam, ale przy pierwszym wyrobie będę miał do dyspozycji około 1,25 l spirytusu i 5 porterów (4 rodzaje), więc nie zdołam wprowadzić w życie wszystkich swoich pomysłów.
Przy okazji - chętnie poznałbym relację z tego eksperymentu:
Eksperymentować oczywiście zamierzam, ale przy pierwszym wyrobie będę miał do dyspozycji około 1,25 l spirytusu i 5 porterów (4 rodzaje), więc nie zdołam wprowadzić w życie wszystkich swoich pomysłów.
Przy okazji - chętnie poznałbym relację z tego eksperymentu:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
Wyświetlenie odpowiedzi
Comment