Ja niemal znalazłem porterówkowego Graala szytego na moje gardło.
Po półrocznym leżakowaniu bardzo dobrze wyszedł test butelki zrobionej z:
500 ml Argus Porter
200 ml spirytus 95%
50 ml rum ciemny
70 g cukier biały
Koniec, kropka. Proste, nie przegadane, bez dodatków. Słodyczy w sam raz żeby wypełnić lukę po dość skąpym porterze ale nie na tyle aby zniechęcić do nalania kolejnego kieliszka. Eksperymenty z wanilią i cynamonem uznaję za niezbyt udane.
Po półrocznym leżakowaniu bardzo dobrze wyszedł test butelki zrobionej z:
500 ml Argus Porter
200 ml spirytus 95%
50 ml rum ciemny
70 g cukier biały
Koniec, kropka. Proste, nie przegadane, bez dodatków. Słodyczy w sam raz żeby wypełnić lukę po dość skąpym porterze ale nie na tyle aby zniechęcić do nalania kolejnego kieliszka. Eksperymenty z wanilią i cynamonem uznaję za niezbyt udane.
Comment