Utopence
Collapse
X
-
sloniatko napisał(a)
Ty to jesteś twarda a jak odstraszysz domowników. Moja Dorota to je w nocy podkradała
Leave a comment:
-
-
Marusia napisał(a)
Cebulka jest najlepsza
Marusia napisał(a)
Ja osobiście następnym razem inaczej potnę parówki - za mało przesiąkły
Marusia napisał(a)
Ale część jeszcze stoi, zobaczę za tydzień
Leave a comment:
-
-
Małażonka napisał(a)
Ja nie podjadam - tylko cebulkę próbuję
Ja osobiście następnym razem inaczej potnę parówki - za mało przesiąkły Ale część jeszcze stoi, zobaczę za tydzień
Leave a comment:
-
-
sloniatko napisał(a)
No, no tylko bez podjadania .
Trzeba być twardym, jak parówki poleżakują z tydzień to są naprawdę wyśmienite, mniam
Leave a comment:
-
-
No, no tylko bez podjadania .
Trzeba być twardym, jak parówki poleżakują z tydzień to są naprawdę wyśmienite, mniam
Leave a comment:
-
-
U mnie reakcja była takam sama jak u Arcego. Moja druga połowa wcinała, aż jej się uszy trzęsły, mam już zamówienie na kolejne słoiki, w tym jeden dla teściowej . No i na szczęścię nie było żadnych gości.
Tak więc jak tylko znajdę trochę czasu znówu biorę się za marynowanie.
Leave a comment:
-
-
Jak Wam się udały?
Moja lepsza połowa z apetytem wcinała, co jest najlepszym dowodem, że się udały. Goście podeszli sceptycznie, co bardzo mnie ucieszyło, bo zostało więcej dla mnie.
Niedługo druga "warka".
Leave a comment:
-
-
Utopence
Hej Arcy a jadleś śliwki w occie. To dopiero niebo w gębie.
Czy jest na forum kacik kucharski. Tak piszecie o tych utopencach, że
chyba je zrobię.
Leave a comment:
-
-
Ostatecznie postąpiłem tak: do miseczki wlałem marynatę od dyni, odrobinkę miodu pitnego i 3 łyżeczki miodu. Dorzuciłem rodzynki, curry, chilli, pieprz cytrynowy. Do tak przygotowanej marynaty wrzuciłem na pół godziny leżakowania pocięte w kosteczkę kurczę.
Potem rozgrzałem olej na patelni. Wrzuciłem na niego wyłowione z marynaty kawałki mięsa. Gdy już się podsmażyły, wrzuciłem odsączone kostki dyni. Następnie wlałem zalewę dyniowo-miodową, całość zagęściłem odrobiną rozrobionej z wodą mąki.
Podałem z kuskusem.
Popiłem Krusovicami
Było bardzo smaczne, czego i Wam życzę
Leave a comment:
-
Leave a comment: