Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pietrzak
Wyświetlenie odpowiedzi
Utopence
Collapse
X
-
A dodawaliście kiedyś gorczycę do Utopenców,ja ma m sporo różnych ekesperymentów utopencówych, niesty przepisy były na oko i nigdy nie wyszły mi takie same, ale zawsze wszystkim smakowały.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cukierniczkaUtopence wyszły bardzo octowe. Nastepnym razem abernacka musi trochę zmienicć proporcje.Last edited by ZIOMEK2; 2007-03-18, 09:45.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyDodać wody?
To samo przyszło mi do głowy, wylałbym zalewę octową do gara dolał wody ile potrzeba do właściwego smaku i zalał utopence.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cukierniczkaUtopence wyszły bardzo octowe. Nastepnym razem abernacka musi trochę zmienicć proporcje.
Leave a comment:
-
-
Utopence wyszły bardzo octowe. Nastepnym razem abernacka musi trochę zmienicć proporcje.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaCzy po zalaniu parówek zalewą octową, słoiki z zawartością trzeba jeszcze zagotować w celu pastryzacji i dokładnego zamknięcia?
Pasteryzacja niegłupi pomysł, wtedy mamy przekąskę dla niespodziewanych gości prosto z piwniczki
A w ogóle dawno utopenców nie robiłam, musze na parapetówkę nastawić, mniam
Leave a comment:
-
-
Czy po zalaniu parówek zalewą octową, słoiki z zawartością trzeba jeszcze zagotować w celu pastryzacji i dokładnego zamknięcia?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PawcikAle teraz mam papryczki chili w calosci tak wiec ile ich dac na litrowy sloik ?, zeby nie było jak siekiera ale zeby było pikantne
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyWszystko zależy od parówek i stopnia zamarynowania. U mnie wytrzymywały więcej niż 14 dni. Zawsze też możesz poddać je procesowi pasteryzacji, wtedy postoją znacznie dłużej. Jak warzywa konserwowe.
U mnie bywały do 3 tygodni ( były wtedy najlepsze), przechowywałem w lodówce, temperatura koło 6 stopni. Warunek jest jeden, trzeba dużo nastawić
Leave a comment:
-
-
Wszystko zależy od parówek i stopnia zamarynowania. U mnie wytrzymywały więcej niż 14 dni. Zawsze też możesz poddać je procesowi pasteryzacji, wtedy postoją znacznie dłużej. Jak warzywa konserwowe.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika borinek1----14 dni
2----MOGE
Leave a comment:
-
-
A jak dlugo utopence moga stac w chlodnym i ciemnym miejscu ?
Czy moge zrobić na raz większą ilośc i odstawić je, zeby byly na dluzszy czas ?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PawcikMam małe pytanko
Jak robiłem pierwszy raz utopence to dalem lyzeczke od herbaty sproszkowanego chili do zalewy z szklanki octu i 3 szklanek wody + przyprawy.
Ale teraz mam papryczki chili w calosci tak wiec ile ich dac na litrowy sloik ?, zeby nie było jak siekiera ale zeby było pikantne
Leave a comment:
-
Leave a comment: