Utopence

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • kiszot
    replied
    A gdybym tak w niedzielę wstąpił na degustację jednego słoiczka?

    Leave a comment:


  • mark33
    replied
    Przetestowaliśmy z żonką utopence, no i poszło pół słoika . Smacze tylko ciut za młode.

    Leave a comment:


  • mark33
    replied
    Utopenców nastaw trzeci, czyli kwartet na cztery słoje.

    Modyfikacje: dodałem gorczycy, sypnąłem czosnku do zalewy, parówy pokroiłem w plasterki, 8 ząbeków czosnku kroiłem na pół i tylko 1 parówa na słoik. Jak tak dalej pójdzie zrobię utopence vege bez parówek.
    Attached Files

    Leave a comment:


  • kony
    replied
    naczytałem się, ślinianki mi zaczęły pracować intensywnie tak więc tydzień temu w czwartek nastawiłem kilogram utopenców coby nie pozostawać w tyle...
    dostałem rewelacyjną parówkową, wzbogaciłem ją 1 szt. pepperoni i czosnkiem w plasterkach oraz w proszku (do zalewy).
    następnego dnia przyjechali goście w odwiedziny i wypatrzyli toto w kuchni tako więc pierwsze utopence zostały przetestowane w sobotni ranek, czyli po 36 godzinach. od tego czasu regularnie z żoną podjadamy po jednym lub po dwa i tak jak sie obawiałem, dzisiaj czyli po tygodniu kiedy teoretycznie powinny osiągnąć szczytową formę w swej doskonałości... zostało ich na dnie tyle że nie ma się do czego rozpędzić.
    ale miło było i tak.

    Leave a comment:


  • Ark
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    Zaraz padnie gromki śmiech, ale przymierzam się do zrobienia utopenców z parówek sojowych.
    Zrób, zrób. Spróbuję, gdy motor przyjedziesz robić . Wegetarianie też się podłączą

    Leave a comment:


  • arcy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    Zaraz padnie gromki śmiech, ale przymierzam się do zrobienia utopenców z parówek sojowych.
    Padłem, ale wcale mi nie do śmiechu.

    Leave a comment:


  • ZIOMEK2
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
    Jak nastawisz dzisiaj to akurat na Zlot będą Ja też wezmę testowy słoiczek
    ... nie nastawiłem ale mam inne niespodzianki.

    Leave a comment:


  • Twilight_Alehouse
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    Zaraz padnie gromki śmiech, ale przymierzam się do zrobienia utopenców z parówek sojowych.
    Też o tym myślałem, ale cholerstwa drogie są... Niemniej zrób i daj znać czy dobre

    Leave a comment:


  • sloniatko
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    Zaraz padnie gromki śmiech, ale przymierzam się do zrobienia utopenców z parówek sojowych.

    Leave a comment:


  • żąleną
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
    O proszę, to nawet ja, jako bezmięsny, mogę sobie zrobić ekstremalną wersję utopenców bez parówek Chyba spróbuję...
    Zaraz padnie gromki śmiech, ale przymierzam się do zrobienia utopenców z parówek sojowych.

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    Jak nastawisz dzisiaj to akurat na Zlot będą Ja też wezmę testowy słoiczek

    Leave a comment:


  • ZIOMEK2
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
    u mnie od kilku dni utopence ze Spekacek z Zamberku "robią się" na bóstwo
    ... to proszę poczęstować nas na najbliższym Zlocie - będzie sympatycznie.
    ( Śpekaćek z Zamberka jeszcze nie jadłem, przy okazji ocenimy i wręczymy nagrodę )

    Ja niestety swoje ostatnie zjadłem dość egoistycznie - co ja mam przywieżć na ten Zlot - chyba Tyskie przywiązę ?

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    u mnie od kilku dni utopence ze Spekacek z Zamberku "robią się" na bóstwo

    Leave a comment:


  • Twilight_Alehouse
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
    W moich dzisiejszych utopencach parówki przegrywaja zdecydowanie ilosciowo z resztą, czyli cebulą, papryką i czosnkiem
    O proszę, to nawet ja, jako bezmięsny, mogę sobie zrobić ekstremalną wersję utopenców bez parówek Chyba spróbuję...

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    Własnie nastawiłam sobie utopence. Stwierdzam, że w naszych przepisach parówki zajmują coraz mniej znaczącą rolę
    W moich dzisiejszych utopencach parówki przegrywaja zdecydowanie ilosciowo z resztą, czyli cebulą, papryką i czosnkiem

    Leave a comment:

Przetwarzanie...
X