Jak będę na Słowacji muszę kupić te ich parówy, a cebulka i reszta składu krajowa, ach ocet
ważna rzecz , tym razem zastosowałem włoski winny ............ (biały)- ładnie pachnie.
Edycja: usunąłem nazwę octu co bym nie było reklamy.
Utopence
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33Jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co się ma
Jak dla mnie wychodza wspaniałe, jednak doznanie może być złudne ponieważ nie miałem okazji spróbować oryginalnych słowackich.
Leave a comment:
-
-
Jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co się ma
Jak dla mnie wychodza wspaniałe, jednak doznanie może być złudne ponieważ nie miałem okazji spróbować oryginalnych słowackich.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2Fajnie to wszystko wygląda.
Niestety jest to zwykła parówko - kiełbasa marynowana !
Bo na " Utopenci " muszą być jednak "śpekaćky" - jak ktoś wcześniej zauważył i jest ten termin w przepisie podanym przeze mnie.
Nawet Czesi serwują zwykłe parówki ( lub serdelki ) mówiąc, że to są " Utopenci "....
c.d.n.
Leave a comment:
-
-
Fajnie to wszystko wygląda.
Niestety jest to zwykła parówko - kiełbasa marynowana !
Bo na " Utopenci " muszą być jednak "śpekaćky" - jak ktoś wcześniej zauważył i jest ten termin w przepisie podanym przeze mnie.
Nawet Czesi serwują zwykłe parówki ( lub serdelki ) mówiąc, że to są " Utopenci "....
c.d.n.
Leave a comment:
-
-
Ja kroję dużo mniejsze ilości , teraz poszły 4 parówki grube na słoik 2 litrowy i duuuużo cebuli. Praktycznie sam zjadam utopence bo w domku nie ma chętnych a goście nie zdążyli się załapać.
Leave a comment:
-
-
W takim razię gratuluję cierpliwości! Mi jej brakuje przy krojeniu 2 kg grubych parówek, a ile w 2 kg musi się mieścić cienkich .
PS. skąd - FCJP
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyNastępnym razem pomyśl o różnokolorowych paprykach.
Jestem trochę zaskoczony tymi cienkimi parówkami. Jak dla mnie, mają trochę zbyt rzadką konsystencję.
Z większości sklepów parówek sie nie chwyta nawet mój pies, bo mielą co popadnie i do tego konserwują jakimś dziadostwem. Na szczęście są jeszcze uczciwi dostawcy.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33Szkoda mi tego koloru fioletowej cebuli , ładnie wygląda.
I tak się zje byle się zielone nie zrobiło
Jestem trochę zaskoczony tymi cienkimi parówkami. Jak dla mnie, mają trochę zbyt rzadką konsystencję.
Leave a comment:
-
-
Szkoda mi tego koloru fioletowej cebuli , ładnie wygląda.
I tak się zje byle się zielone nie zrobiło
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyFioletowa cebula niedługo straci kolor
To Ty robiłeś z cienkimi parówkami .
Leave a comment:
-
-
Fioletowa cebula niedługo straci kolor
To Ty robiłeś z cienkimi parówkami .
Leave a comment:
-
-
Już się za nimi stęskniłem więc sobie nastawiłem .
Drugi słój utopenców został troszke zmodyfikowany, dałem serdelki (grube parówy),
dużo czerwonej papryki,jedną chili , zrezygnowałem z marchewki choć ładnie wyglądała to smakowo nic specjalnego(twarda nawet po 10 dniach). Zamiast marchwi poszły 2 główki fioletowej cebuli (cztery białej)- efekt wizualny też się liczy. Dodatkowo ząbek czosnku oraz standartowe przyprawy.
Jeszcze fotka.Last edited by mark33; 2005-08-13, 11:08.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crizzPrzejadłem już swój kilogram zamarynowanych parówek (plus cebula). Zanim zrobię kolejne, jedno (naiwne) pytanie: czy można zamiast parówek wykorzystać kiełbaski? Przejdą odpowiednio?
Jeśli nikt mi kategorycznie nie odradzi, to wypróbuję, w małym słoiczku.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33Fajne śniadanie :
Utopence, kawa i kromal chlebka.
Leave a comment:
-
-
Przejadłem już swój kilogram zamarynowanych parówek (plus cebula). Zanim zrobię kolejne, jedno (naiwne) pytanie: czy można zamiast parówek wykorzystać kiełbaski? Przejdą odpowiednio?
Jeśli nikt mi kategorycznie nie odradzi, to wypróbuję, w małym słoiczku.
Leave a comment:
-
Leave a comment: