utopency
utopency originalne to nie parowki tylko tzw.spekaczki .W czechach jest coraz mniej producentow.,a w Polsce to robi sie je z serdelek i napewno nie z cielecych
Utopence
Collapse
X
-
Dzisiaj moja kolej na utopence. Za kilka dni zdam relację jak wyszły.
Leave a comment:
-
-
arcy napisał(a)
A miał inne wyjście?
Leave a comment:
-
-
arcy napisał(a)
Hehe, nie tak szybko. A w jakich warunkach przetrzymywałeś? Parówki były świeże? Składniki parówek były świeże? To kwestia indywidualna każdej "warki".
A swoją drogą, gratuluję cierpliwości
Parówki w sklepie wyglądały na świeże ale jak tam długo przebywały to niestety nie wiem. Natomiast co do przechowywania, to stały na parapecie w słoiku przy uchulonym oknie, może miały za ciepło w końcu zima niebyt mroźna
Marusia napisał(a)
E tam, odrazu się nie nadają - u mnie stały 3 tygodnie - Slavoy zjadł Co oczywiście nie oznacza wcale, że były dobre
Ja się nie odważyłem próbować, pojawiła sie jakaś taka biała piana i nie pachniało zbyt ładnie
Leave a comment:
-
-
E tam, odrazu się nie nadają - u mnie stały 3 tygodnie - Slavoy zjadł Co oczywiście nie oznacza wcale, że były dobre
Leave a comment:
-
-
sloniatko napisał(a)
Niestety mnie udało ustalić sie termin przydatności utopenców - po dwóch i pół tygodnia od zamarynownia nie nadają się do jedzenia
A swoją drogą, gratuluję cierpliwości
Leave a comment:
-
-
Marusia napisał(a)
Ja własnie mam zamiar przetestować, jak dlugo mogą stać Zamierzam jeden kawałeczek z cebulką zostawić az do zepsucia, żeby okreslic termin przydatnosci
Leave a comment:
-
-
Ale ta jedna malutka papryczka to do jak dużego słoika, na ile kg parówek. Bo nie ukrywam, że utopence z piweczkiem smakują o wiele lepiej
Leave a comment:
-
-
Jedną malutką ostra papryczke pokroiłam. Jest bardzo fajnie ostre, zwłaszcza cebulka, ale do piwa się nie nadaje - chyba, że do jakiegoś niedobrego, bo zabija wszelkie smaki
Leave a comment:
-
-
Wydaje mi się że na kilogram parówek wystarczyłaby jedna. Ale zapytaj Marusię, ona już to praktykowała.
Dorzuć trochę czerwonej cebuli. Odda pigment do zalewy.
Leave a comment:
-
-
No i jak tam utopence z papryką, nie za ostre ?
My właśnie kończymy drugi słój klasycznych i poświetach przymierzamy się do nastawienia kolejnego - tym razem troche poeksperymentujemy
Ile tej paryki ma być ??
Leave a comment:
-
Leave a comment: