Utopence

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

    #76
    Obie komponenty zmielić i wymieszać.

    Comment

    • arcy
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.07
      • 7538

      #77
      Odpada - nie posiadam maszynki do mielenia

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #78
        grzech napisał(a)
        Obie komponenty zmielić i wymieszać.
        Eeeeyyyy.... a po co
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • grzech
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.04
          • 4592

          #79
          Ano, coby połączyć.

          Comment

          • żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

            #80
            Na wieki wieków.

            Comment

            • arcy
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.07
              • 7538

              #81
              Ostatecznie postąpiłem tak: do miseczki wlałem marynatę od dyni, odrobinkę miodu pitnego i 3 łyżeczki miodu. Dorzuciłem rodzynki, curry, chilli, pieprz cytrynowy. Do tak przygotowanej marynaty wrzuciłem na pół godziny leżakowania pocięte w kosteczkę kurczę.

              Potem rozgrzałem olej na patelni. Wrzuciłem na niego wyłowione z marynaty kawałki mięsa. Gdy już się podsmażyły, wrzuciłem odsączone kostki dyni. Następnie wlałem zalewę dyniowo-miodową, całość zagęściłem odrobiną rozrobionej z wodą mąki.

              Podałem z kuskusem.

              Popiłem Krusovicami

              Było bardzo smaczne, czego i Wam życzę

              Comment

              • solfernus
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.08
                • 1025

                #82
                Utopence

                Hej Arcy a jadleś śliwki w occie. To dopiero niebo w gębie.
                Czy jest na forum kacik kucharski. Tak piszecie o tych utopencach, że
                chyba je zrobię.
                Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

                Comment

                • arcy
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2002.07
                  • 7538

                  #83
                  Jak Wam się udały?

                  Moja lepsza połowa z apetytem wcinała, co jest najlepszym dowodem, że się udały. Goście podeszli sceptycznie, co bardzo mnie ucieszyło, bo zostało więcej dla mnie.

                  Niedługo druga "warka".

                  Comment

                  • sloniatko
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.02
                    • 1014

                    #84
                    U mnie reakcja była takam sama jak u Arcego. Moja druga połowa wcinała, aż jej się uszy trzęsły, mam już zamówienie na kolejne słoiki, w tym jeden dla teściowej . No i na szczęścię nie było żadnych gości.

                    Tak więc jak tylko znajdę trochę czasu znówu biorę się za marynowanie.
                    Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

                    Comment

                    • Małażonka
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.03
                      • 4602

                      #85
                      Zachęcona Waszymi relacjami - w niedzielę zrobiłam słoik owych

                      Comment

                      • sloniatko
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.02
                        • 1014

                        #86
                        i...
                        Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

                        Comment

                        • Małażonka
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.03
                          • 4602

                          #87
                          wczoraj próbowałam cebulkę - rokuje dobrze

                          Comment

                          • sloniatko
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.02
                            • 1014

                            #88
                            No, no tylko bez podjadania .
                            Trzeba być twardym, jak parówki poleżakują z tydzień to są naprawdę wyśmienite, mniam
                            Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

                            Comment

                            • Małażonka
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.03
                              • 4602

                              #89
                              Ja nie podjadam - tylko cebulkę próbuję

                              Comment

                              • arcy
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2002.07
                                • 7538

                                #90
                                sloniatko napisał(a)
                                No, no tylko bez podjadania .
                                Trzeba być twardym, jak parówki poleżakują z tydzień to są naprawdę wyśmienite, mniam
                                Ale żeby mieć odpowiedni punkt odniesienia, trzeba podjadać

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X