Utopence

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #91
    Małażonka napisał(a)
    Ja nie podjadam - tylko cebulkę próbuję
    Cebulka jest najlepsza

    Ja osobiście następnym razem inaczej potnę parówki - za mało przesiąkły Ale część jeszcze stoi, zobaczę za tydzień
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • sloniatko
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.02
      • 1014

      #92
      Marusia napisał(a)
      Cebulka jest najlepsza
      To fakt

      Marusia napisał(a)
      Ja osobiście następnym razem inaczej potnę parówki - za mało przesiąkły
      Ja też, przekroję je jeszcze w poprzek.

      Marusia napisał(a)
      Ale część jeszcze stoi, zobaczę za tydzień
      Za tydzień , Ty to jesteś twarda a jak odstraszysz domowników. Moja Dorota to je w nocy podkradała
      Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #93
        sloniatko napisał(a)

        Ty to jesteś twarda a jak odstraszysz domowników. Moja Dorota to je w nocy podkradała
        Normalnie - wysyłam Slavoya do Pruszkowa, co by mi nie grzebał w lodówce
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • Małażonka
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 4602

          #94
          Pewnie, to normalka - wyślij Słoneczko gdziekolwiek (najlepiej do Marusi ) i nie ma problemu
          Last edited by Małażonka; 2004-12-07, 12:48.

          Comment

          • sloniatko
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.02
            • 1014

            #95
            Ba, gdyby to było takie proste
            Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

            Comment

            • sklep-piwowar
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.10
              • 559

              #96
              Moje topielce stoją w słoju od soboty czyli 4 dni i jeszcze nie jadłem ani cebulki ani parówek - taki twardy jestem

              Comment

              • Małażonka
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.03
                • 4602

                #97
                My jesteśmy mniej twardzi - wczoraj była pierwsza próba: dzisiaj żyjemy

                Comment

                • arzy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.06
                  • 2814

                  #98
                  Moje paróweczki stoją od soboty. Skosztowałem dwie sztuki. Muszę przyznać, iż są niczego sobie
                  Last edited by arzy; 2004-12-08, 10:16.
                  "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  Bractwo Piwne
                  Skład Piwa
                  Piszę poprawnie po polsku!

                  Comment

                  • Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

                    #99
                    Postanowiłam wprowadzić utopence do stałego menu świątecznego mojej rodziny - przyniosę na próbę na Boże Narodzenie, zobaczymy, czy się przyjmą

                    Ale nastawię je gdzieś tak na 12 dni przed świętami, im dłużej stoją, tym smaczniejsze
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    • arcy
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2002.07
                      • 7538

                      Moje stoją od soboty 27 listopada, z każdym dniem coraz lepsze. Planuję na dziś małe spotkanie: ja, Racibor i sporo utopenców

                      Comment

                      • arcy
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2002.07
                        • 7538

                        Marusia napisał(a)
                        Postanowiłam wprowadzić utopence do stałego menu świątecznego mojej rodziny - przyniosę na próbę na Boże Narodzenie, zobaczymy, czy się przyjmą
                        Utopence - tradycyjne polskie wigilijne danie

                        Comment

                        • Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

                          arcy napisał(a)
                          Utopence - tradycyjne polskie wigilijne danie
                          Nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie Wigilia jest bezmięsna. Oczywiście, można by dyskutować o procentowej zawartości mięsa w parówce, ale jednak mimo wszystko miałam na myśli to, co napisałam - Święta Bozego Narodzenia, czyli 25-26 grudnia.
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

                          www.wrowar.com.pl



                          Comment

                          • arcy
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2002.07
                            • 7538

                            Póki mieszkałem z rodzicami, to też była bezmięsna, choć dla mnie nie ma to znaczenia. Zdarzało mi się podjeść coś zwierzęcego w ciągu dnia.
                            Ponieważ dla mnie święta to wyłącznie tradycja, żadne przeżycia religijne, to nie mam zamiaru pościć. Będę jadł to, co akurat znajdę w lodówce.
                            Ale że jestem łasuch, to pewnie zrobię sobie śląskie makówki. I może jeszcze zupkę z suszonych owoców.

                            Comment

                            • ZIOMEK2
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.09
                              • 2523

                              Arcy - smacznego !

                              Utopence i makówki, beczka piwa i galon spirytusu...to jest to!
                              Ja swoje pasteryzowane Utopence też zostawiam na Święta.
                              Ale w Wigilię i pierwszy dzień Świąt tradycyjnie będę jadł karpia...

                              Comment

                              • sloniatko
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.02
                                • 1014

                                My wczoraj zjedliśmy osttnie cztery i pozostały nam tylko resztki cebulki ale nic to najdalej jutro lub pojutrzę "uwarzę" następny słoik. Tylko tym razem z 2 kg parówek może do świąt coś zostanie
                                Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X