Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
Utopence
Collapse
X
-
-
-
naczytałem się, ślinianki mi zaczęły pracować intensywnie tak więc tydzień temu w czwartek nastawiłem kilogram utopenców coby nie pozostawać w tyle...
dostałem rewelacyjną parówkową, wzbogaciłem ją 1 szt. pepperoni i czosnkiem w plasterkach oraz w proszku (do zalewy).
następnego dnia przyjechali goście w odwiedziny i wypatrzyli toto w kuchni tako więc pierwsze utopence zostały przetestowane w sobotni ranek, czyli po 36 godzinach. od tego czasu regularnie z żoną podjadamy po jednym lub po dwa i tak jak sie obawiałem, dzisiaj czyli po tygodniu kiedy teoretycznie powinny osiągnąć szczytową formę w swej doskonałości... zostało ich na dnie tyle że nie ma się do czego rozpędzić.
ale miło było i tak.
Comment
-
-
Comment
-
-
A gdybym tak w niedzielę wstąpił na degustację jednego słoiczka?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Minęło 7-dni i spróbowałem moich utopence.
Hm... Chyba prszesadziłem z octem, cebulka i papryka super. Natomiast parówki smakują jak parówki tylko że może troszkę czuć w nich ocet(?). Czy to tak ma być? Spodziewałem się czegoś lepszego.zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielakNatomiast parówki smakują jak parówki tylko że może troszkę czuć w nich ocet(?). Czy to tak
ma być? Spodziewałem się czegoś lepszego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielakMinęło 7-dni i spróbowałem moich utopence.
Hm... Chyba prszesadziłem z octem, cebulka i papryka super. Natomiast parówki smakują jak parówki tylko że może troszkę czuć w nich ocet(?). Czy to tak ma być? Spodziewałem się czegoś lepszego.
Comment
-
-
Też sobie ostatnio przypomniałem, ale w trochę większej skali
Trzy słoje o pojemności 2,8l każdy, padły z okazji święta czekolady 22 lipca
Każdy słój był odrobinę inaczej robiony - takie eksperymenty naukowe
Wszyscy uczestnicy obchodów zażerali się aż uszy się trzęsły.
Do tego królujące smoki z fortuny w ilościach przyzwoitych.
Pychotka.
Comment
-
-
Mój, sprawdzony przepis na Utopenci:
zalewa:
1 szklanaka octu 10%
3 szklanki wody
5 łyżek cukru
2 łyżeczki soli
10 ziaren ziela angielskiego
20 ziaren pieprzu
3 liście laurowe
4 średnie cebule
Zalewę zagotować, wrzycić cebulę, pogotować 1 minutę. Zalewę ostudzić.
Parówki ułożyć w słoju, nałożyć na wierzch cebulę z zalewy, zalać chłodną zalewą.
Comment
-
Comment