Polecamy sobie produkty - temat do przyszłego działu kulinarnego:)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    Polecamy sobie produkty - temat do przyszłego działu kulinarnego:)

    Ponieważ pomijając sporadyczne spożywanie mięs z grilla, bigosu i utopenców (no, jeszcze śledzi i innych rybek), mięcha prawie nie jadam (jestem warzywo-sero-żercą) zainteresował mnie ostatnio w sklepie PASZTET WARZYWNY - produkt sojowy.
    Bardzo smaczna pasta pasztetowa, można rzec Fajnie doprawiona, będę po to sięgać. Cena marne 2,3 zł za 125 g.
    Producent: POLSOJA. Polecam trawożercom - ale Wy to pewnie dobrze znacie Może polecicie inne trawiaste produkty zdatne do jedzenia? Bo ja to jakoś w tę soję zazwyczaj nie wierzę

    Inna pychotka dla zjadaczy zgnilaków - serek Lazur kremowy, mniam, do smarowania chlebka, zgniłosmak w pełni w formie masełka
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



  • cyborg_marcel
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 3467

    #2
    brrr... mam raczej zle doświadzczenia z większością produktow sojowych, ale jak coś sobie przypomnę to dam znać..

    moje najnowsze okrycie (przetestowane na mięsożernych Ironach) to mrożony szpinak w sosie śmietanowym koniecznie Frosta! (dzisiaj spróbowałam Hortexu, niby ten sam skład, ale jakość i ilość sosu = )
    dostępny w różnych wielkościach, więc i samotnie, i np. z Zielona Żabą wspólnie można konsumować smacznego
    Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

    Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

    Comment

    • Małażonka
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 4602

      #3
      Z tymi Ironami bym nie przesadzała - Iron szpinaku nie znosi (chyba, że w naleśniku - przepis Mamy Żą ), ja natomiast uwielbiam i to ja byłam owym testerem. Dobre było na tyle, że kilka dni potem zakupiłam większą ilość i skonsumowałam z dużą przyjemnością. Danie niewątpliwie godne polecenia, choć ja jeszcze dodałam do niego nieco czosneczku

      Comment

      • cyborg_marcel
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.03
        • 3467

        #4
        no ja je jeszcze pieprzę
        ale Iron też tam skubnął przy grillu i nawet nie pluł i stwierdził, że może być...
        Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

        Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

        Comment

        • Pinio74
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.10
          • 3881

          #5
          Odp: Polecamy sobie produkty - temat do przyszłego działu kulinarnego

          Marusia napisał(a)
          (...)Inna pychotka dla zjadaczy zgnilaków - serek Lazur kremowy, mniam, do smarowania chlebka, zgniłosmak w pełni w formie masełka
          Jeszcze nie napotkałem tego w sklepie, ale będę się musiał rozejrzeć. Lazur w kostce jest u mnie bardzo częstym gościem i to we wszystkich 3 rodzajach (Błękitny, Perłowy i Turkusowy). Mniam
          BIRRARE HUMANUM EST

          Comment

          • zgrredek
            Porucznik Browarny Tester
            • 2002.10
            • 315

            #6
            cyborg_marcel napisał(a)

            ale Iron też tam skubnął przy grillu i nawet nie pluł i stwierdził, że może być...
            Jakiż on dobrze wychowany...
            www.collections.pl
            Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych

            Comment

            • cyborg_marcel
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.03
              • 3467

              #7
              na serio, ten szpinak jest naprawdę dobry - w kawałkach, żadna tam muląca papka i dobrze przyprawiony (jeślli któs woli na ostro, no to musi jeszczze coś dorzucić), więc nawet Iron się nie otruł
              Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

              Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

              Comment

              • iron
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2002.08
                • 6717

                #8
                P-Oset napisał(a)
                Jakiż on dobrze wychowany...
                A co, wyniosło się coś z domu rodzinnego (oprócz paru sprzętów)

                Potwierdzam, że ten szpinak może być, co znaczy tyle, że jeśli nie będzie nic innego do jedzenia, a będę głodny to jakoś go wtrząchnę. Ale bynajmniej nie oznacza to, że będę za nim tęsknił i myślał o nim łakomie
                Last edited by iron; 2004-12-09, 09:25.
                bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                Rock, Honor, Ojczyzna

                Comment

                • Borysko
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.02
                  • 1144

                  #9
                  A ja polecam marynowane suszone pomidory. Produkt typowo włoski. Są 2 wersje - kwaśna (w oliwie z dodatkiem octu) i łagodniejsza (bez octu). Pyszne jako dodatek. Można też zrobić na ich bazie znakomite pesto, czyli sos do spaghetti (zmiksować z oliwą, parmezanem, prażonymi nasionami pinii lub migdałami bez skórek, posolić, popieprzyć). Wersja dla ambitnych - kupić suszone pomidory (w Polsce mogą być kłopoty, ale się zdarzają) i samemu zamarynować. Ale ja najwyraźniej nie jestem ambitny

                  Comment

                  • cyborg_marcel
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.03
                    • 3467

                    #10
                    znajoma polecila mi ostatnio knajpkę, w której za niewielkie jak na stolycę pieniądze można zszamać mieszankę sałat z kaparami, suszonymi pomidorami, orzechami i jakimiś jeszcze cudami w środku - fakt wyglądało pysznie
                    w tymże lokalu cyborg wciągnął penne ze szpinakiem , serem pleśniowym, parmezanem i prażoną cebulką - nie miałam siły skończyć

                    adres na PW dla zaiteresowanych, coby za dużej reklamy tu nie robić, bo i tak wolne miejsce czasem ciężko tam znaleźć
                    Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

                    Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

                    Comment

                    • żąleną
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.01
                      • 13239

                      #11
                      Paprykarz wegetariański z kaszą jaglaną Primaviki. Dobrze doprawiony, wyraźnie pomidorowy. Inne paprykarze sojowe sie nie umywają.
                      Attached Files

                      Comment

                      • Krzysiu
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.02
                        • 14936

                        #12
                        Piwo "Od Krzysia"; wyłącznie słód jeczmieny lub pszenny, woda, koncentrat chmielowy, drożdze Saccharomyces cerevisiae ssp., zioła i ekstrakty ziołowe, płatki i mąki pszenne, żytnie, owsiane i kukurydziane, sacharoza, fruktoza i glukoza.

                        Żadne zwierzę nie ucierpiało przy produkcji mojego piwa (noo, raz kot dostał kopa).

                        Comment

                        • żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

                          #13
                          Dobrze się rozsmarowuje na chlebie, czy trzeba wcześniej z lodówki wyjąć?

                          Comment

                          • cielak
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.03
                            • 2890

                            #14
                            Polecam, dwie parówki przeciąć na pół, położyć na patelnię (smażyć) i zalać ciastem jak na omleta. Wcześniej dodać do ciasta Vegety. Powstanie coś super , dolać keczupu.
                            Mniam...
                            zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

                            Comment

                            • grzech
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.04
                              • 4592

                              #15
                              Przy produkcji parówek nie ucierpiało żadne zwierzę.

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X