Chleb - Domowa Piekarnia

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • cielak
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 2890

    #166
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika akszeinga
    ..Już nie mogłeś się doczekać i musiałeś zjeść pajdę przed zrobieniem zdjęcia??
    No nie mów że byś wytrzymała. Ciepły chlebuś z masełkiem...mmmniam!

    P.S. Oczywiście dziś piekarnia działa. W piekarniku kolejne dwa bochenki.
    zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

    Comment

    • akszeinga
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.03
      • 225

      #167
      Wierzę....
      bo sama uwielbiam to co najbardziej niezdrowe, czyli ???
      ... gorący chlebek z masełkiem, ktore na nim się rozpuszcza ... posypany odrobiną soli... eeech...
      ślina do kolan hihihi

      Comment

      • Hannibal
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.03
        • 1426

        #168
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika akszeinga
        Wierzę....
        bo sama uwielbiam to co najbardziej niezdrowe, czyli ???
        ... gorący chlebek z masełkiem, ktore na nim się rozpuszcza ... posypany odrobiną soli... eeech...
        ślina do kolan hihihi
        A kto powiedział, że jest to niezdrowe?
        "All the good things for those who wait"

        Comment

        • akszeinga
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2005.03
          • 225

          #169
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hannibal
          A kto powiedział, że jest to niezdrowe?
          Ja mówię i powtarzam to po tych co skończyli medycynę...

          A jeszcze bardziej grożnym jest najeść się takim gorącym chlebkiem do syta i popić mlekiem!

          Nie ryzykuj!

          Comment

          • maryhh
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.02
            • 1895

            #170
            mój razowiec pszenny z suszonymi śliwkami i morelami
            Attached Files
            Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
            "do ciężkiej pracy jestem za lekki,
            do lekkiej pracy jestem za ciężki"

            Comment

            • kiszot
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🍼🍼
              • 2001.08
              • 8118

              #171
              W Realu znalazłem gotowce do wypieku chleba.Z Delecty i Polskich Młynów.Zobaczymy jak wyjdą.
              Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
              1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

              Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
              Mein Schlesierland, mein Heimatland,
              So von Natur, Natur in alter Weise,
              Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
              Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

              Comment

              • maryhh
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.02
                • 1895

                #172
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
                W Realu znalazłem gotowce do wypieku chleba.Z Delecty i Polskich Młynów.Zobaczymy jak wyjdą.
                a czy przypadkiem nie są to jakieś WIELKOKONCERNOWE gotowce??
                Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
                "do ciężkiej pracy jestem za lekki,
                do lekkiej pracy jestem za ciężki"

                Comment

                • Borysko
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.02
                  • 1144

                  #173
                  Ano, są. Przynajmniej Polskie Młyny są chyba polskie, Delecta już mniej. Ja polecam robić mieszanki samodzielnie

                  Comment

                  • kiszot
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🍼🍼
                    • 2001.08
                    • 8118

                    #174
                    Wypróbuję tak jak piwa.Jest to trzeba spróbować.
                    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

                    Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                    So von Natur, Natur in alter Weise,
                    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

                    Comment

                    • Hannibal
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.03
                      • 1426

                      #175
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika akszeinga
                      Ja mówię i powtarzam to po tych co skończyli medycynę...

                      A jeszcze bardziej grożnym jest najeść się takim gorącym chlebkiem do syta i popić mlekiem!

                      Nie ryzykuj!

                      Tyle razy ryzykowałem, że nie ma tu żadnego ryzyka
                      Chciałbym się tylko dowiedzieć, na jakiej podstawie twierdzicie, że jedzenie gorącego chleba jest niezdrowe? Może wzbogacę swoją wiedzę.
                      "All the good things for those who wait"

                      Comment

                      • Borysko
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.02
                        • 1144

                        #176
                        To przesąd. Tyle razy jadłem gorący, nawet wodą popijałem i nic mi nie było. W końcu taki ciepły najlepiej smakuje!

                        Comment

                        • Borysko
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.02
                          • 1144

                          #177
                          To przy okazji się pochwalę pszennym chlebem na pszennym zakwasie.
                          Attached Files

                          Comment

                          • jerzy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.10
                            • 4707

                            #178
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
                            W Realu znalazłem gotowce do wypieku chleba.Z Delecty i Polskich Młynów.Zobaczymy jak wyjdą.
                            Piekę chleby na bazie tych mieszanek z Polskich Młynów dodając do tego czasem jakąś żytnią mąkę z pełnego przemiału czy różne ziarna - i chleb wychodzi baaardzo smaczny.
                            browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

                            Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

                            Comment

                            • pepesz
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.09
                              • 85

                              #179
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
                              W Realu znalazłem gotowce do wypieku chleba.Z Delecty i Polskich Młynów.Zobaczymy jak wyjdą.
                              Piekłem chleb z gotowca Delecty. Nawet dobry, ale czym się różni od tych w sklepie?
                              Pełno polepszaczy, więc jaki sens babrać się w domu, żeby go zrobić. Nie ma jak prawdziwy chleb zrobiony z własnej receptury.

                              Comment

                              • Twilight_Alehouse
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2004.06
                                • 6310

                                #180
                                Też widziałem te gotowce. Cena nawet przyzwoita, ale wolę samodzielnie wymieszać składniki. Roboty tylko nieznacznie więcej
                                Co przypomina mi, że dawno chlebka nie robiłem. Muszę to nadrobić w przyszłym tygodniu.

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • darekd
                                  Corzano 1985 [Granaio dei Medici], Birra di Pane
                                  darekd
                                  Piwo chlebowe z Toskanii sygnowane przez Granaio dei Medicie, firma wytwarzająca produkty na bazie lokalnego zboża (makarony itp.), która wraz z innymi lokalnymi przedsiębiorstwami wzięło się za produkcję specyficznego piwa. Do jego warzenia wykorzystano lokalny chleb Mugello (regionu na północ...
                                  2024-07-21, 23:26
                                • darekd
                                  Flensburger, Strand-Lager
                                  darekd
                                  Byłoby miło wyobrazić sobie, że są letnie wakacje nad zachodnią częścią Bałtyku i w okolicach Flensburga (land Szlezwik-Holsztyn zwany przez miejscowych Schleswig-Holstein) i popijać sobie na plaży nowość ze znanego browaru z tego miasta. Tą nowością jest Strand-Lager (Lager Plażowy)....
                                  2025-01-18, 23:56
                                • darekd
                                  Lednice, Výčepní 7
                                  darekd
                                  O minibrowarze:

                                  https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ivovar-lednice

                                  ekstr. 7%
                                  alk. 3%
                                  IBU 23

                                  Chmiele: Premiant, ŽPČ (Saaz), Kazbek, Mandarina Bavaria
                                  ...
                                  2024-12-30, 14:57
                                • darekd
                                  Kundmüller, Weiherer Festbier
                                  darekd
                                  Browar z bawarskiej Górnej Frankonii spod Bambergu, który w tym roku obchodzi swoją 150 rocznicę.
                                  W związku z tym uwarzono tego Festbiera o zaw. ekstr. 13,8% i alk. 5,8%
                                  Chmiel to Spalter Select

                                  https://www.brauerei-kundmueller.de/...herer-festbier...
                                  2024-12-07, 00:04
                                • darekd
                                  Moon Lark, Wharf
                                  darekd
                                  English Brown Porter,

                                  5,2% alk.

                                  Chmielony nie wiedzieć w sumie czemu Citrą i Mosaikiem. Nawet już z amerykańskich chmieli wybrałbym coś bardziej odpowiedniego do tego typu piwa, ale na ich stronie jest rozbieżność (zresztą nie po raz pierwszy), bo podają niemiecki...
                                  2024-12-02, 23:48
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...