[QUOTE=CarlBerg]
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 szklanki mąki pszennej razowej
- szklanka przegotowanej gorącej wody
- szklanka Portera
- 1 łyżka miodu
- 1-1,5 łyżeczki soli
- łyżka oliwy
- opakowanie drożdży "instant" Dr.Oetker 7 g[QUOTE=CarlBerg]
Dziś kolejne dwa bochenki według przepisu CarlBerga, z tym że zamiast Portera był "kwas chlebowy" Obolon i tradycyjnie zamiast drożdży "instant" zwykłe drożdże piekarskie.
Chlebuś tradycyjnie przedni.
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 szklanki mąki pszennej razowej
- szklanka przegotowanej gorącej wody
- szklanka Portera
- 1 łyżka miodu
- 1-1,5 łyżeczki soli
- łyżka oliwy
- opakowanie drożdży "instant" Dr.Oetker 7 g[QUOTE=CarlBerg]
Dziś kolejne dwa bochenki według przepisu CarlBerga, z tym że zamiast Portera był "kwas chlebowy" Obolon i tradycyjnie zamiast drożdży "instant" zwykłe drożdże piekarskie.
Chlebuś tradycyjnie przedni.
Comment