Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua
Chleb - Domowa Piekarnia
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33Mój jest prawie klarowny, cały miąsz chlebowy został odcedzony przed zadanim drożdży.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Sukces! Chlebek się udał, ani śladu zakalca
Wnioski na przyszłość:
- 1,5 łyżeczki soli to jednak za mało. Wg mnie minimalny wymiar to 2 łyżeczki.
- Stout nie nadaje się raczej do dodawania do chleba. Nie odczułem żadnego jego wpływu smakowego. Zmienił natomiast barwę, ładna jest Muszę wypróbować opcję z porterem.
- nasmarować chleb mniejszą ilością oliwy z oliwek.
- zagęścić masę większą ilością mąki i darować sobie formę.
Ogółem debiut uważam, za udany. Potem pojawią się fotkiSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Właśnie kończą się dopiekać dwa następne chlebkiSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika monneCarlBerg orientujesz się może czy przepisy w tej książce nadają się do piekarnika czy do "maszyny"?Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
Comment
-
-
CarlBerg, korzystając z okazji, wielkie dzięki za natchnienie!Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaidenowiecCarlBerg, korzystając z okazji, wielkie dzięki za natchnienie!
Maidenowiec, wrzuć fotki. Ciekawy jestem jak Tobie wyszło.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Jestem w trakcie rozglądania sie za maszyną do pieczenia chleba z związku tym mam do was dwa pytania Jakie firmy wytwarzające owe maszynki polecanie oraz na jakie 'bajery' mam zwrócić uwagę. Z góry dziękuję
Comment
-
-
Proszę, oto fotki
Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaJestem w trakcie rozglądania sie za maszyną do pieczenia chleba z związku tym mam do was dwa pytania Jakie firmy wytwarzające owe maszynki polecanie oraz na jakie 'bajery' mam zwrócić uwagę. Z góry dziękuję
------------------------------------
Nie pijamy koncerniaków,
Nie zjadamy maszyniakówW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaidenowiecProszę, oto fotki
W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Kolor w większości na pierwszym od mojego stout'a ( które z natury ciemniejsze od nocy ), a przy drugim wypieku porter i glazurka z miodu malinowego. Wciągnęło mnie Nastawię zakwas.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghuaMarcin, powiem Ci że chyba wieksza frajdę robi pieczenie chleba w zwykłym piekarniku.
(...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaPrawda jest taka, że nie mam czasu i ochoty bawić się w domowego piekarza (ani w domowego browarnika) a zarazem chciałbym zjeść smaczny i bez konserwantów chleb. Tak, więc takie urządzenie w pełni zadowoliłoby moje oczekiwania.
Leniuch i tyle
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika RolekŁeee... Piwa z puszki nie pijesz, a chleb z konserwy chcesz jeść?
Leniuch i tyleBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
Comment