Chleb - Domowa Piekarnia

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Upiorek
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2007.03
    • 141

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajak
    To dla mnie nowość. Co to znaczy i jak to robisz?
    Proszę bardzo
    W moim domu to klasyk, który piekę od kilku lat. Jeśli ktoś nie lubi, można pominąć kardamon. To pyszny chleb, ale kapryśny. Najważniejszy j...

    Comment

    • pela1985
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2008.10
      • 39



      Dziś w pracy zjazłem ten swój chlebek i powiem tak że naprawde warto bo nie dość że jest bardziej syty niż te ze sklepu to i smaczniejszy. normalnie se brałem bochenek chleba na drugie śniadanie do pracy, teraz też ale mój był 2xmiejszy niż sklepowy
      teraz w planach mam następnh chleb ale na zakwasie który zamierzam robić jeszcze w tym tygodniu polecam własne wypieki bo naprawde warto.

      Comment

      • Upiorek
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2007.03
        • 141

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pela1985
        Dziś w pracy zjazłem ten swój chlebek i powiem tak że naprawde warto bo nie dość że jest bardziej syty niż te ze sklepu to i smaczniejszy. normalnie se brałem bochenek chleba na drugie śniadanie do pracy, teraz też ale mój był 2xmiejszy niż sklepowy
        Wrąbałeś cały chleb na drugie śniadanie ???
        Ale masz spust chłopie...

        Comment

        • pela1985
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2008.10
          • 39

          Spust mam ale pszytyć i tak nie moge

          Comment

          • Upiorek
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2007.03
            • 141

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pela1985
            Spust mam ale pszytyć i tak nie moge
            Spust spustem, ale to nieładnie tak samemu się objadać
            Kolegów trzeba było poczęstować, to i zawsze zdanie swoje by wypowiedzieć mogli na temat chlebka...

            Comment

            • pela1985
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2008.10
              • 39

              to był pierszy mój wypiek dlatego wolałem całego sam skosztować wiem chytrus jestem ale śniadanie w pracy jest po to żeby sie najeść a jak bym kogoś poczęstował to by mi całego wrąbali..

              Comment

              • Upiorek
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2007.03
                • 141

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pela1985
                to był pierszy mój wypiek dlatego wolałem całego sam skosztować wiem chytrus jestem ale śniadanie w pracy jest po to żeby sie najeść a jak bym kogoś poczęstował to by mi całego wrąbali..
                No bo częstować trzeba sposobem
                Kroisz w domu tyle kromek, ilu masz kolegów do degustacji i zanosisz do pracy
                O całym zapasowym bochenku nawet nie wspominasz. Wilk jest syty i owca cała
                A zawsze się dowiesz przy okazji, czy innym tez smakuje
                Last edited by Upiorek; 2009-11-09, 19:20.

                Comment

                • pela1985
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2008.10
                  • 39

                  Ha dobrze wiedzieć ale i tak nie wiem czy na pewno bede robił w tym tygodniu wypiek.. właśnie ojciec mi przywiuzł wężyk z oplotem do filtracji i brakuje mi jeszcze tylko chemipro oxi które ma dotrzeć w tym tygodniu to może zaczne z pierwszą warką w weekend

                  Comment

                  • Upiorek
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2007.03
                    • 141

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pela1985
                    Ha dobrze wiedzieć ale i tak nie wiem czy na pewno bede robił w tym tygodniu wypiek.. właśnie ojciec mi przywiuzł wężyk z oplotem do filtracji i brakuje mi jeszcze tylko chemipro oxi które ma dotrzeć w tym tygodniu to może zaczne z pierwszą warką w weekend
                    Hehehe, czas czasem, ale jeżeli chcesz robic tym razem chleb na zakwasie, to warto zakwas nastawić wcześniej i trochę go podhodować, żeby miał siły twórcze
                    Mojemu zakwasowi stuknęło parę dni temu 7 miesięcy

                    Comment

                    • YouPeter
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.05
                      • 2379

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pela1985
                      Ha dobrze wiedzieć ale i tak nie wiem czy na pewno bede robił w tym tygodniu wypiek.. właśnie ojciec mi przywiuzł wężyk z oplotem do filtracji i brakuje mi jeszcze tylko chemipro oxi które ma dotrzeć w tym tygodniu to może zaczne z pierwszą warką w weekend
                      Jak nie dojdzie równie dobrze możesz dezynfekować czymś innym dostępnym w większości sklepów np. wybielacz ACE (bezzapachowy).
                      Last edited by YouPeter; 2009-11-09, 21:40.
                      Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10766

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pela1985
                        pszytyć
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pela1985
                        przywiuzł
                        pela !!!!!! litości !!!!!!!!!
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • pela1985
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2008.10
                          • 39

                          No sory jakoś nie zauważyłem tych błędów.. ale sie starałem. a "przywiuzł" to aż taki straszny błąd nie jest bo tak samo sie czyta
                          Ps. zacząłem chodować od dziś zakwas

                          Comment

                          • żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pela1985
                            chodować
                            Jednak jest bezlitosny.

                            Mój wskrzeszony zakwas znowu za długo przetrzymałem w lodówce i spleśniał. Coś nie mogę wrócić do tego pieczenia, a na drożdżach robić nie chcę...

                            Comment

                            • Seta
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2002.10
                              • 6964

                              Ja chyba zrobię zakwas od nowa, żeby się wzmocnił przed Świętami. Na początku go chyba wspomogę drożdżami...
                              Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                              Comment

                              • Upiorek
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2007.03
                                • 141

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
                                Ja chyba zrobię zakwas od nowa, żeby się wzmocnił przed Świętami. Na początku go chyba wspomogę drożdżami...
                                Nie wspomagaj drożdżami tylko dobrze jeść dawaj, a wszystko będzie O'K

                                Comment

                                Przetwarzanie...