Najwyższa numerycznie, jaką znalazłem, to 650, ale tak się składa, że to najtańsza mąka w supermarkecie i przez sito przesiewa się błyskawicznie. Nie wiem, czy jest dobrej jakości.
Planuję jakoś skrócić i zautomatyzować przygotowywanie ciasta na trzy chleby. Teraz wyrabiam je oddzielnie, bo każdy ma inny skład, ale myślałem, żeby do tych dwóch żytnich przygotować w robocie kuchennym jedną bazę z połowy lub 2/3 składników, po czym po pierwszym wyrośnięciu podzielić na pół, do jednego ciasta dosypać pytlowej, do drugiego razowej, woda, wymieszać, hyc do foremek na kolejne wyrastanie, a potem do piekarnika. Co sądzicie?
Planuję jakoś skrócić i zautomatyzować przygotowywanie ciasta na trzy chleby. Teraz wyrabiam je oddzielnie, bo każdy ma inny skład, ale myślałem, żeby do tych dwóch żytnich przygotować w robocie kuchennym jedną bazę z połowy lub 2/3 składników, po czym po pierwszym wyrośnięciu podzielić na pół, do jednego ciasta dosypać pytlowej, do drugiego razowej, woda, wymieszać, hyc do foremek na kolejne wyrastanie, a potem do piekarnika. Co sądzicie?
Comment