Dałem za nią 230 na Allegro, czyli nie tak okazyjnie jak Biermann, jednak do zachodniej granicy mam w ciul i jeszcze trochę .Jestem jednak zadowolony z zakupu, gdyż jest to model z dwoma mieszadłami a dwa upieczone już na machinie chlebki nie gorsze są od wypieków przemysłowych.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CarlBerg
OK - to może zacznę od bardzo prostego w produkcji chlebka na piwie
polecam ten przepis!!
chlebek robi się szybko, rośnie na potęgę (przekraczając znacznie granice formy)
pyszna chrupiąca skórka, w smaku i zapachu czuć porterka!!
krótko mówiąc - smalec na chleb, kufelek dobrego portera i ... rozkosz ...
Dokładnie - miód w gębie. Ja dodatkowo wzbogacam ten chlebek cebulką.
Ok. 0,5 kg drobno pokrojonych niedużych cebulek podsmażam na złocisty kolor - i dodaję do wyrabianego ciasta.
Chlebek piekę w/g przepisu. CUDO jako przekąska do piwa - zaraz chyba zmajstruję ten chlebek
Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą .... Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
A zatem piekarnia puszczykowska przy DPG ruszyła ręcami Kamy i z pomoca maszynki powstał pierwszy chlebek. Na pierwszy ogień poszedł tostowy Jak wróciłem z pracy pozostały smetne resztki . Następny wypiek - jak będe w domu.
Attached Files
"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty" Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Wygląda znakomicie. Przypomina włoskie pieczywo. Podejrzewam, że z dodatkiem mozzarelli, pomidorów i bazylii smakowałby idealnie
Trochę się spóźniłam z tym przepisem ale proszę oto mój patent na bułe domową:
1/2 kg mąki (pszenna + żytnia), 3 dag drożdży, 2 łyżki stopionego masła, trochę cukru, łyżeczka soli, mineralna-tyle coby było akurat, zioła prowansalskie do smaku, 2-3 łyżki przecieru pomidorowego.
Przecier lepiej dodać przed wyrobieniem bo potem nie chce się dobrze rozleźć po cieście. Jak nie mam mąki żytniej to pszenny też jest fajny.
Ha kolejny chleb zaliczony - tym razem rodzynkowy. Znikał w czeluściach jam gębowych jeszcze szybciej niż tostowy. Dzisiaj na troche zmodyfikowana wersję chleba rodzynkowego przyjeżdżają moi rodzice. Chlebek jeszcze siedzi w maszynce. Receptur nie podaję, gdyż chcę w ten sposób zmusić moja połowice do zarejestrowania się na forum i aktywniejszego udziału ( na początek choćby "przy piwie" z tym jej chlebem )
"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty" Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
A oto wyniki trzeciego pieczenia - chleb rodzynkowy w pełnej krasie chwila po wyjęciu z maszyny
Attached Files
"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty" Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
I już przekrojony - te plamy w środku to właśnie rodzynki i podobno figi
Attached Files
Ostatnia zmiana dokonana przez biermann; 2005-02-26, 18:52.
"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty" Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Wymieszać wszystkie składniki, wyrabiać 20 minut. Odstawić przykryte do wyrośnięcia na 15-30 minut.
Uformować zgrabny bochenek, przełożyć na blachę i piec przez 50-60 minut w temp. 220'C. Naturalnie zerkać co się dzieje w piekarniku i w razie potrzeby kontrolowac sytuację. Nie otwierać za często, bo chlebek może opaść. Pod koniec chlebek można posmarować wodą - będzie bardziej chrupiaca skórka.
Niezależne media metodą empiryczną stwierdziły - to ściema. Zrobiono według przepisu u Żą i wyszła SOCEWICA:
Podpisani:
Anarchokomunosocjalokonserwatywnyfaszystkoliberał - zythum\
st.aspirant Dkrasnodebski
Mariola - Emes
Socewica - Żąleną
Kadów nie sposób zrozumieć- Ark
Anthony H. - Hannibal
Rumuński nauczyciel WF - Grzeber
HOWGH
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment