Jeśli nie jest zarobaczona - to bez problemu!
Chleb - Domowa Piekarnia
Collapse
X
-
To trochę zależy.Powiedz jaka to mąka: razowa czy chlebowa? Razowa trudniej się przechowuje.
I gdzie/jak przechowywana?
Mi kiedyś pani we młynie powiedziała, że mąki razowe powinno się przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu i szczelnym pojemniku. To oczywiście teoria.Ostatnia zmiana dokonana przez Stasiek; 2008-01-09, 19:44.Comment
-
Mam cztery rodzaje: pszenną razową i pytlowaną, żytnią razową i pytlowaną. Przechowane w ciemności, ale w torbach papierowych.
Co do zarobaczenia, jestem cokolwiek niepewny, chyba musiałbym porządnie przesiać. W szafce, w której mąka stała, znaleźliśmy robale w koszyku do wypieku chleba, w którym stała jakaś żywność, chyba mąka sklepowa...Comment
-
Jeśli nie były przechowywane w dużej wilgotności to powinno być ok.
Sprawdz też czy te razowe nie zjełczały - tzn. czy nie śmierdzą podejrzanie.
Oczywiście z dokładnością do tych robaków.Jeśli zauważysz coś podejrzanego, to pewnie sam stwierdzisz że lepiej nie brać tej mąki.
Comment
-
Słuchajta ludzie, chcę sobie podłączyć maszynkę do chleba na stałe do kontaktu, czy ktoś tak ma zrobione? Chodzi mi o to, że jak jest podłączona, to jest na czuwaniu (wyświetla się na ekranie czas 00:00) i czy to jej zaszkodzi? Na zdrowy rozum to nie, ale - bo ja wiemComment
-
Słuchajta ludzie, chcę sobie podłączyć maszynkę do chleba na stałe do kontaktu, czy ktoś tak ma zrobione? Chodzi mi o to, że jak jest podłączona, to jest na czuwaniu (wyświetla się na ekranie czas 00:00) i czy to jej zaszkodzi? Na zdrowy rozum to nie, ale - bo ja wiem
Jeśli chcesz to w ramach przedłużczacza podłącz sobie listwę przeciwzakłuceniową (coś takiego jak do kompa) - tam jest włącznik.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
Słuchajta ludzie, chcę sobie podłączyć maszynkę do chleba na stałe do kontaktu, czy ktoś tak ma zrobione? Chodzi mi o to, że jak jest podłączona, to jest na czuwaniu (wyświetla się na ekranie czas 00:00) i czy to jej zaszkodzi? Na zdrowy rozum to nie, ale - bo ja wiemMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Comment
-
Nic mnie nie obchodzi. Ty się pytasz czy mozna, ja żeby odpowiedzieć muszę znać powody.
No ale jak nie chcesz znać opini elektryka to nie.
Tak jak lekarz przed wydaniem diagnozy musi przeprowadzic wywiad, tak samo elektryk musi znać powody takiego a nie innego postepowania.
Zresztą twoja maszynka i twoje życie.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Nic mnie nie obchodzi. Ty się pytasz czy mozna, ja żeby odpowiedzieć muszę znać powody.
No ale jak nie chcesz znać opini elektryka to nie.
Tak jak lekarz przed wydaniem diagnozy musi przeprowadzic wywiad, tak samo elektryk musi znać powody takiego a nie innego postepowania.
Zresztą twoja maszynka i twoje życie.Comment
-
A nie masz tam aby tajmera do ustawienia sobie o której program ma się zacząć?Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Chodzi mi tylko o to, czy można bez szkody dla maszynki trzymać ją podłączoną cały czas do prądu. Wyjściem jest rada Mwa, ale pewnie w ogóle nie ma się czym przejmować, tyle, że ja z prądem na bakier jestem, to wolę dmuchać na zimne
Comment
-
Może i mam - instrukcję dawno zgubiłamChodzi mi tylko o to, czy można bez szkody dla maszynki trzymać ją podłączoną cały czas do prądu. Wyjściem jest rada Mwa, ale pewnie w ogóle nie ma się czym przejmować, tyle, że ja z prądem na bakier jestem, to wolę dmuchać na zimne
Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
Related Topics
Collapse
-
Piwo chlebowe z Toskanii sygnowane przez Granaio dei Medicie, firma wytwarzająca produkty na bazie lokalnego zboża (makarony itp.), która wraz z innymi lokalnymi przedsiębiorstwami wzięło się za produkcję specyficznego piwa. Do jego warzenia wykorzystano lokalny chleb Mugello (regionu na północ...
-
Channel: Włochy
-
-
Byłoby miło wyobrazić sobie, że są letnie wakacje nad zachodnią częścią Bałtyku i w okolicach Flensburga (land Szlezwik-Holsztyn zwany przez miejscowych Schleswig-Holstein) i popijać sobie na plaży nowość ze znanego browaru z tego miasta. Tą nowością jest Strand-Lager (Lager Plażowy)....
-
Channel: Niemcy
2025-01-18, 23:56 -
-
O minibrowarze:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ivovar-lednice
ekstr. 7%
alk. 3%
IBU 23
Chmiele: Premiant, ŽPČ (Saaz), Kazbek, Mandarina Bavaria
...-
Channel: Czechy
2024-12-30, 14:57 -
-
Browar z bawarskiej Górnej Frankonii spod Bambergu, który w tym roku obchodzi swoją 150 rocznicę.
W związku z tym uwarzono tego Festbiera o zaw. ekstr. 13,8% i alk. 5,8%
Chmiel to Spalter Select
https://www.brauerei-kundmueller.de/...herer-festbier...-
Channel: Niemcy
2024-12-07, 00:04 -
-
English Brown Porter,
5,2% alk.
Chmielony nie wiedzieć w sumie czemu Citrą i Mosaikiem. Nawet już z amerykańskich chmieli wybrałbym coś bardziej odpowiedniego do tego typu piwa, ale na ich stronie jest rozbieżność (zresztą nie po raz pierwszy), bo podają niemiecki...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-12-02, 23:48 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment