Jeśli nie jest zarobaczona - to bez problemu!
Chleb - Domowa Piekarnia
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi10-miesięczna mąka nada się jeszcze do czegoś?
I gdzie/jak przechowywana?
Mi kiedyś pani we młynie powiedziała, że mąki razowe powinno się przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu i szczelnym pojemniku. To oczywiście teoria.Last edited by Stasiek; 2008-01-09, 19:44.
Comment
-
-
Mam cztery rodzaje: pszenną razową i pytlowaną, żytnią razową i pytlowaną. Przechowane w ciemności, ale w torbach papierowych.
Co do zarobaczenia, jestem cokolwiek niepewny, chyba musiałbym porządnie przesiać. W szafce, w której mąka stała, znaleźliśmy robale w koszyku do wypieku chleba, w którym stała jakaś żywność, chyba mąka sklepowa...
Comment
-
-
Jeśli nie były przechowywane w dużej wilgotności to powinno być ok.
Sprawdz też czy te razowe nie zjełczały - tzn. czy nie śmierdzą podejrzanie.
Oczywiście z dokładnością do tych robaków. Jeśli zauważysz coś podejrzanego, to pewnie sam stwierdzisz że lepiej nie brać tej mąki.
Comment
-
-
Słuchajta ludzie, chcę sobie podłączyć maszynkę do chleba na stałe do kontaktu, czy ktoś tak ma zrobione? Chodzi mi o to, że jak jest podłączona, to jest na czuwaniu (wyświetla się na ekranie czas 00:00) i czy to jej zaszkodzi? Na zdrowy rozum to nie, ale - bo ja wiem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziSłuchajta ludzie, chcę sobie podłączyć maszynkę do chleba na stałe do kontaktu, czy ktoś tak ma zrobione? Chodzi mi o to, że jak jest podłączona, to jest na czuwaniu (wyświetla się na ekranie czas 00:00) i czy to jej zaszkodzi? Na zdrowy rozum to nie, ale - bo ja wiem
Jeśli chcesz to w ramach przedłużczacza podłącz sobie listwę przeciwzakłuceniową (coś takiego jak do kompa) - tam jest włącznik.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziSłuchajta ludzie, chcę sobie podłączyć maszynkę do chleba na stałe do kontaktu, czy ktoś tak ma zrobione? Chodzi mi o to, że jak jest podłączona, to jest na czuwaniu (wyświetla się na ekranie czas 00:00) i czy to jej zaszkodzi? Na zdrowy rozum to nie, ale - bo ja wiemMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziA w jakim celu?
A po za tym - co Cię to obchodzi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziA po za tym - co Cię to obchodzi
No ale jak nie chcesz znać opini elektryka to nie.
Tak jak lekarz przed wydaniem diagnozy musi przeprowadzic wywiad, tak samo elektryk musi znać powody takiego a nie innego postepowania.
Zresztą twoja maszynka i twoje życie.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNic mnie nie obchodzi. Ty się pytasz czy mozna, ja żeby odpowiedzieć muszę znać powody.
No ale jak nie chcesz znać opini elektryka to nie.
Tak jak lekarz przed wydaniem diagnozy musi przeprowadzic wywiad, tak samo elektryk musi znać powody takiego a nie innego postepowania.
Zresztą twoja maszynka i twoje życie.
Comment
-
-
A nie masz tam aby tajmera do ustawienia sobie o której program ma się zacząć?Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziA nie masz tam aby tajmera do ustawienia sobie o której program ma się zacząć?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziMoże i mam - instrukcję dawno zgubiłam Chodzi mi tylko o to, czy można bez szkody dla maszynki trzymać ją podłączoną cały czas do prądu. Wyjściem jest rada Mwa, ale pewnie w ogóle nie ma się czym przejmować, tyle, że ja z prądem na bakier jestem, to wolę dmuchać na zimne
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziwięc co Waść elektryk mi doradzi?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
Comment