Dziś w końcu brakło chlebka i miałem okazję/ochotę upiec, powstały 2 bochenki pszennego z otrębami. Wyszedł smaczny tylko nacinać to się muszę jeszcze nauczyć.
Chleb - Domowa Piekarnia
Collapse
X
-
Ja właśnie piekę pełnoziarnisty z mąki orkiszowejComment
-
Comment
-
Mąkę orkiszową chyba najtaniej kupić hurtem na Allegro trzeba tylko optymalnie skalkulować ceny i koszty wysyłki.Last edited by Upiorek; 2009-05-17, 21:03.Comment
-
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
W smaku ciężki, treściwy, kwaskowy. Rodzinie smakuje, a to jest dla mnie najważniejsze"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
Witam wszystkich piwowarów- piekarzy. Ja również zajmuję się wypiekiem chleba (głównie na zakwasie, rzadziej na drożdżach gdy nie mam zbyt wiele czasu). Właściwie swojej przygodzie z pieczeniem chleba zawdzięczam to, że zainteresowałam się warzeniem piwa- chciałam upiec chleb litewski do którego używa się ekstraktu słodowego, wpisałam więc "ekstrakt słodowy" w wyszukiwarkę bo miałam mętne pojęcie co to w ogóle jest, no i tak się zaczęło...Comment
Comment