Dziś w końcu brakło chlebka i miałem okazję/ochotę upiec, powstały 2 bochenki pszennego z otrębami. Wyszedł smaczny tylko nacinać to się muszę jeszcze nauczyć.
Chleb - Domowa Piekarnia
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziDziś w końcu brakło chlebka i miałem okazję/ochotę upiec, powstały 2 bochenki pszennego z otrębami. Wyszedł smaczny tylko nacinać to się muszę jeszcze nauczyć.
Ja właśnie piekę pełnoziarnisty z mąki orkiszowej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Upiorek Wyświetlenie odpowiedziMniam mniam mniam, a jak wygląda w przekroju ?
Ja właśnie piekę pełnoziarnisty z mąki orkiszowej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziPrzekrój, przekrój i znów pajdę zjadłemPozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Upiorek Wyświetlenie odpowiedziTo jest mój dzisiejszy wytwór czyli chlebek orkiszowy z otrębami, słonecznikiem i siemieniem lnianym
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Upiorek Wyświetlenie odpowiedziTo jest mój dzisiejszy wytwór czyli chlebek orkiszowy z otrębami, słonecznikiem i siemieniem lnianym
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedziPochwal sie proszę, gdzie kupujesz mąkę orkiszową. Mam wprawdzie swoje źródełko, ale chyba troche drogie...
Mąkę orkiszową chyba najtaniej kupić hurtem na Allegro trzeba tylko optymalnie skalkulować ceny i koszty wysyłki.Last edited by Upiorek; 2009-05-17, 21:03.
Comment
-
-
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy Wyświetlenie odpowiedziPoczątek przygody z pieczeniem chleba.
Chleb na zakwasie.
Opisz jak w smaku, smacznie mu patrzy z przekroju
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziAlbo masz talent, albo Ci się udało, chlebek profeska.
Opisz jak w smaku, smacznie mu patrzy z przekroju
W smaku ciężki, treściwy, kwaskowy. Rodzinie smakuje, a to jest dla mnie najważniejsze"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Witam wszystkich piwowarów- piekarzy. Ja również zajmuję się wypiekiem chleba (głównie na zakwasie, rzadziej na drożdżach gdy nie mam zbyt wiele czasu). Właściwie swojej przygodzie z pieczeniem chleba zawdzięczam to, że zainteresowałam się warzeniem piwa- chciałam upiec chleb litewski do którego używa się ekstraktu słodowego, wpisałam więc "ekstrakt słodowy" w wyszukiwarkę bo miałam mętne pojęcie co to w ogóle jest, no i tak się zaczęło...
Comment
-
Comment