Dziś w końcu brakło chlebka i miałem okazję/ochotę upiec, powstały 2 bochenki pszennego z otrębami. Wyszedł smaczny tylko nacinać to się muszę jeszcze nauczyć.
Chleb - Domowa Piekarnia
Collapse
X
-
Ja właśnie piekę pełnoziarnisty z mąki orkiszowejComment
-
Comment
-
Mąkę orkiszową chyba najtaniej kupić hurtem na Allegrotrzeba tylko optymalnie skalkulować ceny i koszty wysyłki.
Ostatnia zmiana dokonana przez Upiorek; 2009-05-17, 21:03.Comment
-
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
W smaku ciężki, treściwy, kwaskowy. Rodzinie smakuje, a to jest dla mnie najważniejsze"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
Witam wszystkich piwowarów- piekarzy. Ja również zajmuję się wypiekiem chleba (głównie na zakwasie, rzadziej na drożdżach gdy nie mam zbyt wiele czasu). Właściwie swojej przygodzie z pieczeniem chleba zawdzięczam to, że zainteresowałam się warzeniem piwa- chciałam upiec chleb litewski do którego używa się ekstraktu słodowego, wpisałam więc "ekstrakt słodowy" w wyszukiwarkę bo miałam mętne pojęcie co to w ogóle jest, no i tak się zaczęło...Comment
Related Topics
Collapse
-
Piwo chlebowe z Toskanii sygnowane przez Granaio dei Medicie, firma wytwarzająca produkty na bazie lokalnego zboża (makarony itp.), która wraz z innymi lokalnymi przedsiębiorstwami wzięło się za produkcję specyficznego piwa. Do jego warzenia wykorzystano lokalny chleb Mugello (regionu na północ...
-
Channel: Włochy
-
-
Byłoby miło wyobrazić sobie, że są letnie wakacje nad zachodnią częścią Bałtyku i w okolicach Flensburga (land Szlezwik-Holsztyn zwany przez miejscowych Schleswig-Holstein) i popijać sobie na plaży nowość ze znanego browaru z tego miasta. Tą nowością jest Strand-Lager (Lager Plażowy)....
-
Channel: Niemcy
2025-01-18, 23:56 -
-
O minibrowarze:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ivovar-lednice
ekstr. 7%
alk. 3%
IBU 23
Chmiele: Premiant, ŽPČ (Saaz), Kazbek, Mandarina Bavaria
...-
Channel: Czechy
2024-12-30, 14:57 -
-
Browar z bawarskiej Górnej Frankonii spod Bambergu, który w tym roku obchodzi swoją 150 rocznicę.
W związku z tym uwarzono tego Festbiera o zaw. ekstr. 13,8% i alk. 5,8%
Chmiel to Spalter Select
https://www.brauerei-kundmueller.de/...herer-festbier...-
Channel: Niemcy
2024-12-07, 00:04 -
-
English Brown Porter,
5,2% alk.
Chmielony nie wiedzieć w sumie czemu Citrą i Mosaikiem. Nawet już z amerykańskich chmieli wybrałbym coś bardziej odpowiedniego do tego typu piwa, ale na ich stronie jest rozbieżność (zresztą nie po raz pierwszy), bo podają niemiecki...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-12-02, 23:48 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment