No nie bądźcie świnie, napiszcie coś - zamierzam to to dzisiaj zakupić
Chleb - Domowa Piekarnia
Collapse
X
-
-
Ciotka - no ciekawy kombajn.
3 latka gwarancji, programy podobne do innych tego typu robotów. Możliwość pieczenia w tym samym czasie 2 różnych chlebków, cena OK ...
Ale czy piecze dobrze, to można się przekonać dopiero po zakupiePiwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
Comment
-
-
dkrasnodebski napisał(a)
A gdzie to znalazłaś? Ja łażę po sklepach i ni widu ni słychu
Comment
-
-
Kupiłam.
Ale nie w Lidlu, a w Makro
Nie za 199 a za 220
niestety nie na dwa chlebki, a na jeden
Ale i tak się nie mogę doczekać pierwszego chlebka
P.S. W Lidlu chlebaki wymiotło w ekspresowym tempie
Comment
-
-
No, to teraz się zacznie
Już mam pierwsze pytania: z instrukcji nie wynika: czy po zmieszaniu składników chlebek trzeba wyciągnąć z machiny do rośnięcia, czy rośnie w środku?
Gdzie można kupić mąkę chlebową????
Łomatko, co ja kupiłam
Comment
-
-
Marusia napisał(a)
Łomatko, co ja kupiłam
Chleb z takiej maszyny to chyba jak "oranżadki" w warzeniu piwaLast edited by kiszot; 2004-12-22, 10:43.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
kiszot napisał(a)
Nie trzeba było kupować
Chleb z takiej maszyny to chyba jak "oranżadki" w warzeniu piwa
Comment
-
-
Ponadto każdy z nas (no może prócz Arta) zaczynał od oranżadek i nie widzę w tym nic złego, powiem więcej - część z nas nadal korzysta z gotowców. Maszyna do chleba ma ułatwić pieczenie owego i ja osobiście uważam to za doskonały prezent, a pytania o mąkę Marusia pewnie by miała również, gdyby Ona i Jej Mama piekły chleb w piekarniku, czy piecu...
Comment
-
-
No właśnie, pytania o mąkę mam dalej, a tu cisza w eterze
Comment
-
-
Marusia napisał(a)
Jakbyś poczytał, to byś zauważył, że jest to prezent pod choinkę dla mojej mamy głównie, a ona nie jest piwowarem i takie teksty jej nie ruszają
Marusia napisał(a)
Zastanawiam się właśnie nad prezentem pod choinkę dla trzech osób: dla mamy zabawka, dla taty z tego chleb, a ja będę pożyczaćLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Marusia napisał(a)
No właśnie, pytania o mąkę mam dalej, a tu cisza w eterzeMM961
4:-)
Comment
-
-
kiszot napisał(a)
Ale jeden piwowar(ka)będzie to pożyczaćLast edited by Marusia; 2004-12-22, 11:42.
Comment
-
-
Mąkę razową można dostać w sklepach typu EKO, Zdrowa Żywność itp.
Widziałem wczoraj też w Tesco na Bielanach, ok. 3,50 zł za kilogram (ceny są różne - od 2,90 zł do 3,50 zł).
Można ją mieszać z mąką 550 i 650 oraz innymi dodatkami (link na dziesiątki przepisów podałem kilka postów wyżej)
Warto zrobić zakwas, maszyna da sobie radę. Ale równie dobrze niskim kosztem można na początek upiec zwykły jasny chlebek na drożdżach - mąka 550 lub 650, te są dostępne w każdym większym sklepie. Do tego suche drożdże (instant) Dr.Oetker lub świeże w/g przepisu.
Obecnie jestem na etapie wyszukiwania, gdzie można hurtowo kupić np. 10-20 kg mąki razowej - ale zbyt mało znam jeszcze Wrocek. Jak znajdę, to zapraszam do udziału w zakupie - po kilka kg na twarz.
Adresy sklepów ze zdrową żywnością można znaleźć np. na stronie vege.pl w dziale "Informacje"Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
Comment
-
Comment