Chleb - Domowa Piekarnia

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #46
    No nie bądźcie świnie, napiszcie coś - zamierzam to to dzisiaj zakupić
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • dkrasnodebski
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.05
      • 2316

      #47
      A gdzie to znalazłaś? Ja łażę po sklepach i ni widu ni słychu
      Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

      www.radoslawstolar.pl

      Comment

      • CarlBerg
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2003.09
        • 968

        #48
        Ciotka - no ciekawy kombajn.
        3 latka gwarancji, programy podobne do innych tego typu robotów. Możliwość pieczenia w tym samym czasie 2 różnych chlebków, cena OK ...

        Ale czy piecze dobrze, to można się przekonać dopiero po zakupie
        Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
        Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"

        Comment

        • Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

          #49
          dkrasnodebski napisał(a)
          A gdzie to znalazłaś? Ja łażę po sklepach i ni widu ni słychu
          Lidl, panie
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • Borysko
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.02
            • 1144

            #50
            Cena ciekawa. to raz
            Robi powidła - to dwa.
            A jak sie rozsypie to masz trzy lata na odzyskanie poniesionych nakładów. I to jest trzy.
            Suma sumarum - raczej warto zaryzykować.

            Nie wiem skąd się o tym sprzęcie dowiedziałaś, więc może to już czytałaś:

            A jeśli nie - to może czegoś się dowiesz.

            Comment

            • Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

              #51
              Kupiłam.
              Ale nie w Lidlu, a w Makro
              Nie za 199 a za 220
              niestety nie na dwa chlebki, a na jeden

              Ale i tak się nie mogę doczekać pierwszego chlebka


              P.S. W Lidlu chlebaki wymiotło w ekspresowym tempie
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

              www.wrowar.com.pl



              Comment

              • Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

                #52
                No, to teraz się zacznie

                Już mam pierwsze pytania: z instrukcji nie wynika: czy po zmieszaniu składników chlebek trzeba wyciągnąć z machiny do rośnięcia, czy rośnie w środku?

                Gdzie można kupić mąkę chlebową????

                Łomatko, co ja kupiłam
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

                www.wrowar.com.pl



                Comment

                • kiszot
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🍼🍼
                  • 2001.08
                  • 8108

                  #53
                  Marusia napisał(a)

                  Łomatko, co ja kupiłam
                  Nie trzeba było kupować

                  Chleb z takiej maszyny to chyba jak "oranżadki" w warzeniu piwa
                  Last edited by kiszot; 2004-12-22, 10:43.
                  Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                  1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

                  Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                  Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                  So von Natur, Natur in alter Weise,
                  Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                  Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

                  Comment

                  • Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

                    #54
                    kiszot napisał(a)
                    Nie trzeba było kupować

                    Chleb z takiej maszyny to chyba jak "oranżadki" w warzeniu piwa
                    Jakbyś poczytał, to byś zauważył, że jest to prezent pod choinkę dla mojej mamy głównie, a ona nie jest piwowarem i takie teksty jej nie ruszają
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    • Małażonka
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.03
                      • 4602

                      #55
                      Ponadto każdy z nas (no może prócz Arta) zaczynał od oranżadek i nie widzę w tym nic złego, powiem więcej - część z nas nadal korzysta z gotowców. Maszyna do chleba ma ułatwić pieczenie owego i ja osobiście uważam to za doskonały prezent, a pytania o mąkę Marusia pewnie by miała również, gdyby Ona i Jej Mama piekły chleb w piekarniku, czy piecu...

                      Comment

                      • Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

                        #56
                        No właśnie, pytania o mąkę mam dalej, a tu cisza w eterze
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

                        www.wrowar.com.pl



                        Comment

                        • kiszot
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🍼🍼
                          • 2001.08
                          • 8108

                          #57
                          Marusia napisał(a)
                          Jakbyś poczytał, to byś zauważył, że jest to prezent pod choinkę dla mojej mamy głównie, a ona nie jest piwowarem i takie teksty jej nie ruszają
                          Ale jeden piwowar(ka)będzie to pożyczać
                          Marusia napisał(a)
                          Zastanawiam się właśnie nad prezentem pod choinkę dla trzech osób: dla mamy zabawka, dla taty z tego chleb, a ja będę pożyczać
                          Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                          1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

                          Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                          Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                          So von Natur, Natur in alter Weise,
                          Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                          Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

                          Comment

                          • JAckson
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🍼🍼
                            • 2004.05
                            • 6123

                            #58
                            Marusia napisał(a)
                            No właśnie, pytania o mąkę mam dalej, a tu cisza w eterze
                            Ja o to samo niedawno pytałem CarlBerga. Jeżeli mąka 'specjalna' typu pszenna razowa, to w sklepach ze zdrową żywnością ponoć jest dostepna. A zwykła pszenna 650 w normalnych sklepach. Tyle wiem. Sam na razie kupiłem zwykłą mąkę pszenną 650 bo, idąc za radą CarlBerga, zaczynam od prostego chleba pieczonego w piekarniku
                            MM961
                            4:-)

                            Comment

                            • Marusia
                              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

                              #59
                              kiszot napisał(a)
                              Ale jeden piwowar(ka)będzie to pożyczać
                              Mam propozycję: jeśli nie masz nic konstruktywnego do napisania, to nie rozmydlaj tematu, bo nigdy nie dostanę odpowiedzi na swoje pytania
                              Last edited by Marusia; 2004-12-22, 11:42.
                              www.warsztatpiwowarski.pl
                              www.festiwaldobregopiwa.pl

                              www.wrowar.com.pl



                              Comment

                              • CarlBerg
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2003.09
                                • 968

                                #60
                                Mąkę razową można dostać w sklepach typu EKO, Zdrowa Żywność itp.
                                Widziałem wczoraj też w Tesco na Bielanach, ok. 3,50 zł za kilogram (ceny są różne - od 2,90 zł do 3,50 zł).

                                Można ją mieszać z mąką 550 i 650 oraz innymi dodatkami (link na dziesiątki przepisów podałem kilka postów wyżej)

                                Warto zrobić zakwas, maszyna da sobie radę. Ale równie dobrze niskim kosztem można na początek upiec zwykły jasny chlebek na drożdżach - mąka 550 lub 650, te są dostępne w każdym większym sklepie. Do tego suche drożdże (instant) Dr.Oetker lub świeże w/g przepisu.

                                Obecnie jestem na etapie wyszukiwania, gdzie można hurtowo kupić np. 10-20 kg mąki razowej - ale zbyt mało znam jeszcze Wrocek. Jak znajdę, to zapraszam do udziału w zakupie - po kilka kg na twarz.

                                Adresy sklepów ze zdrową żywnością można znaleźć np. na stronie vege.pl w dziale "Informacje"
                                Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
                                Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X