Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua
Chleb - Domowa Piekarnia
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33Mój jest prawie klarowny, cały miąsz chlebowy został odcedzony przed zadanim drożdży.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
-
Sukces! Chlebek się udał, ani śladu zakalca
Wnioski na przyszłość:
- 1,5 łyżeczki soli to jednak za mało. Wg mnie minimalny wymiar to 2 łyżeczki.
- Stout nie nadaje się raczej do dodawania do chleba. Nie odczułem żadnego jego wpływu smakowego. Zmienił natomiast barwę, ładna jestMuszę wypróbować opcję z porterem.
- nasmarować chleb mniejszą ilością oliwy z oliwek.
- zagęścić masę większą ilością mąki i darować sobie formę.
Ogółem debiut uważam, za udany. Potem pojawią się fotkiSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Właśnie kończą się dopiekać dwa następne chlebkiSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika monneCarlBerg orientujesz się może czy przepisy w tej książce nadają się do piekarnika czy do "maszyny"?Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"Comment
-
CarlBerg, korzystając z okazji, wielkie dzięki za natchnienie!Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaidenowiecCarlBerg, korzystając z okazji, wielkie dzięki za natchnienie!
Maidenowiec, wrzuć fotki. Ciekawy jestem jak Tobie wyszło.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
-
Jestem w trakcie rozglądania sie za maszyną do pieczenia chleba z związku tym mam do was dwa pytaniaJakie firmy wytwarzające owe maszynki polecanie oraz na jakie 'bajery' mam zwrócić uwagę. Z góry dziękuję
Comment
-
Proszę, oto fotki
Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaJestem w trakcie rozglądania sie za maszyną do pieczenia chleba z związku tym mam do was dwa pytaniaJakie firmy wytwarzające owe maszynki polecanie oraz na jakie 'bajery' mam zwrócić uwagę. Z góry dziękuję
------------------------------------
Nie pijamy koncerniaków,
Nie zjadamy maszyniakówW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaidenowiecProszę, oto fotki
W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
-
Kolor w większości na pierwszym od mojego stout'a ( które z natury ciemniejsze od nocy), a przy drugim wypieku porter i glazurka z miodu malinowego. Wciągnęło mnie
Nastawię zakwas.
Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghuaMarcin, powiem Ci że chyba wieksza frajdę robi pieczenie chleba w zwykłym piekarniku.
(...)Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaPrawda jest taka, że nie mam czasu i ochoty bawić się w domowego piekarza (ani w domowego browarnika) a zarazem chciałbym zjeść smaczny i bez konserwantów chleb. Tak, więc takie urządzenie w pełni zadowoliłoby moje oczekiwania.
Leniuch i tyleComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika RolekŁeee... Piwa z puszki nie pijesz, a chleb z konserwy chcesz jeść?
Leniuch i tyleBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
Related Topics
Collapse
-
Piwo chlebowe z Toskanii sygnowane przez Granaio dei Medicie, firma wytwarzająca produkty na bazie lokalnego zboża (makarony itp.), która wraz z innymi lokalnymi przedsiębiorstwami wzięło się za produkcję specyficznego piwa. Do jego warzenia wykorzystano lokalny chleb Mugello (regionu na północ...
-
Channel: Włochy
-
-
Byłoby miło wyobrazić sobie, że są letnie wakacje nad zachodnią częścią Bałtyku i w okolicach Flensburga (land Szlezwik-Holsztyn zwany przez miejscowych Schleswig-Holstein) i popijać sobie na plaży nowość ze znanego browaru z tego miasta. Tą nowością jest Strand-Lager (Lager Plażowy)....
-
Channel: Niemcy
2025-01-18, 23:56 -
-
O minibrowarze:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ivovar-lednice
ekstr. 7%
alk. 3%
IBU 23
Chmiele: Premiant, ŽPČ (Saaz), Kazbek, Mandarina Bavaria
...-
Channel: Czechy
2024-12-30, 14:57 -
-
Browar z bawarskiej Górnej Frankonii spod Bambergu, który w tym roku obchodzi swoją 150 rocznicę.
W związku z tym uwarzono tego Festbiera o zaw. ekstr. 13,8% i alk. 5,8%
Chmiel to Spalter Select
https://www.brauerei-kundmueller.de/...herer-festbier...-
Channel: Niemcy
2024-12-07, 00:04 -
-
English Brown Porter,
5,2% alk.
Chmielony nie wiedzieć w sumie czemu Citrą i Mosaikiem. Nawet już z amerykańskich chmieli wybrałbym coś bardziej odpowiedniego do tego typu piwa, ale na ich stronie jest rozbieżność (zresztą nie po raz pierwszy), bo podają niemiecki...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-12-02, 23:48 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment