Kuchnia VEGE

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #16
    Bez czosnku to w ogóle szpinak jest bez sensu. Pjenknik dodaje również gałki muszkatołowej, nadaje bardzo ciekawy posmak
    A do naleśników najlepiej zagęścić szpinak zółtym serem, co by się tak zwanej kupy trzymał
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • Małażonka
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 4602

      #17
      Z czosnkiem zawsze robię szpinak, ale moje chłopie i tak na to pluje, ale ten ser może być ciekawy - popróbujemy, dzięki!
      Last edited by Małażonka; 2004-12-15, 15:07.

      Comment

      • Borysko
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.02
        • 1144

        #18
        żąleną napisał(a)
        Jeśli, co prawdopodobne, warstwa ryżu przy ściankach garnka trochę się przypali, doda to fajnego przydymionego posmaku całej potrawie. [/B]
        ...czyli uzyskamy tzw. Rauchpilaw

        Comment

        • żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

          #19
          He, he, właśnie.

          Małażonko, zdecydowanie do szpinaku czosnek i gałka muszkatołowa, poza tym można sieknąć śmietany i suchego białego sera.

          Wypytam się dziś rodzicielki o dokładny przepis.

          Comment

          Przetwarzanie...
          X