Ogórki z koperkiem, oliwkami i serem twarogowym „Podlaskim”
Składniki:
----------
1 świeży ogórek;
12 ozielonych oliwek, pozbawionych pestek i grubo pokrajanych;
1 łyżka stołowa octu winnego bądź jabłkowego;
2 gałązki świeżego koperku, drobno posiekanego;
150 g serka twarogowego „Podlaskiego” połamanego na kawałki, przepis tutaj
Czynności:
----------
Ogórek obrać i wydrążyć, a potem pokroić w kostkę, najpierw tnąc go wzdłuż na słupki o szerokości ok.1,5 cm, a następnie w poprzek, na kawałii o długości jak wyżej.
Całość przełożyć do miski, delikatnie połaczyć z oliwkami, octem i koperkiem. Sałatkę podawać posypaną po wierzchu serem twarogowym „Podlaskim” i oczywiście z pilsem zwierzynieckim.
Składniki:
----------
1 świeży ogórek;
12 ozielonych oliwek, pozbawionych pestek i grubo pokrajanych;
1 łyżka stołowa octu winnego bądź jabłkowego;
2 gałązki świeżego koperku, drobno posiekanego;
150 g serka twarogowego „Podlaskiego” połamanego na kawałki, przepis tutaj
Czynności:
----------
Ogórek obrać i wydrążyć, a potem pokroić w kostkę, najpierw tnąc go wzdłuż na słupki o szerokości ok.1,5 cm, a następnie w poprzek, na kawałii o długości jak wyżej.
Całość przełożyć do miski, delikatnie połaczyć z oliwkami, octem i koperkiem. Sałatkę podawać posypaną po wierzchu serem twarogowym „Podlaskim” i oczywiście z pilsem zwierzynieckim.