LANGOSZ - proszę !

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maggyk
    Szara Adminiscjencja
    🍼
    • 2004.05
    • 5618

    #31
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2
    chyba raczej nie ale coś tam zabiorę ?!
    Jakby co ta ja się pisze, tak po starej znajomości. Może być z dużą ilością czosnku
    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
    Piwo domowe -
    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

    Reklama w BROWARZE
    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

    Comment

    • ZIOMEK2
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.09
      • 2523

      #32
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
      Jakby co ta ja się pisze, tak po starej znajomości. Może być z dużą ilością czosnku
      niestety nie dam rady ale będe mieć " hradeckie paluszki ", krupniok swojski od Bergmana i jaja wielkanocne " babci Alii "

      Comment

      • Maggyk
        Szara Adminiscjencja
        🍼
        • 2004.05
        • 5618

        #33
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2
        niestety nie dam rady ale będe mieć " hradeckie paluszki ", krupniok swojski od Bergmana i jaja wielkanocne " babci Alii "
        Ojej, a ja tak liczyłam na Langosza. Przyjdzie mi w takim razie samej kiedyś wykonać.
        Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
        Piwo domowe -
        Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

        Reklama w BROWARZE
        PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

        Comment

        • ZIOMEK2
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.09
          • 2523

          #34
          Przemyślałem sprawe, jeśli Langosz to tylko ciepły i świeży nie zaś odgrzewany, może w rejonie Zwierzyńca będzie coś podobnego ?

          Comment

          • barthez
            Porucznik Browarny Tester
            • 2005.07
            • 367

            #35
            W Warszawie też można dostać Langosza przy Bazarku przy ulicy Bitwy Warszawskiej 1920 (czy coś takiego ), jak dla mnie jest niezły. Inna rzecz, że nie mam porównania, bo innego nie jadłem .
            W każdym razie mi to smakuje.

            Comment

            • ZIOMEK2
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.09
              • 2523

              #36
              ... jesli tylko jest to zjadliwe do piwa to uważam , że godne uwagi !

              Comment

              • barthez
                Porucznik Browarny Tester
                • 2005.07
                • 367

                #37
                Ja jadłem bez piwa, ale do też jest na pewno smaczne.

                Comment

                • ZIOMEK2
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.09
                  • 2523

                  #38
                  oh joj a kretik wzdycha ! ajojo !!!

                  Comment

                  • rotmistrz
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2005.06
                    • 469

                    #39
                    Będąc na Morawach spróbowałem tego przysmaku. Jest rewelacyjny i sycący. Na festynie piwnym był wspaniałą zakąską do piwa. Warjacji smakowych było wiele. Mi najlepiej smakował z serewm żółtym i sosem czosnkowym

                    Comment

                    • ZIOMEK2
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2004.09
                      • 2523

                      #40
                      takie proste lubimy najbardziej !?

                      Panie Rotmistrz, za rok na Morawach na festynie w Browarze " Cerna Hora " - daj znać , proszę !

                      Comment

                      Related Topics

                      Collapse

                      • Latarnik
                        Najlepsza NEIPA swiata - przepis
                        Latarnik
                        Jeśli ktoś z Was zdecyduje się wykorzystać ten przepis, będzie miał okazje napić się najlepszej NEIPy na świecie.
                        Przepis zamieszczony w necie, autor podany, wszystko lege artis:


                        Tree House Brewing Company: Julius clone


                        (5 gallons/19 L, all-grain)
                        ...
                        2022-03-19, 22:31
                      • Flino
                        Jak czytać przepis ?
                        Flino
                        Witam mam pytanko jak czytać przepisy na piwo? Tu przykładowy przepis na miodowe:
                        1. Składniki:
                        • pilzeński Litovel 4,25 kg;
                        • monachijski Litovel 0,9 kg;
                        • karmel jasny 0,5 kg
                        • caraaroma 0,35;
                        • chmiel Marynka granulat 40 g;
                        • chmiel Lubelski granulat 25 g;
                        • miód gryczany, naturalny 1,3kg.
                        2....
                        2021-11-17, 10:49
                      • Javox
                        Stewart, Sequoia Sunset
                        Javox
                        West Coast IPA z alko 6.5%, IBU 66.

                        Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka
                        Lacing - trochę było
                        Gaz - średni
                        Barwa - lekko opalizujący złoty.
                        Aromat - słodko, słodkie cytrusy przejrzałe, melon kapiący słodyczą.
                        Smak - dość słodko,...
                        2024-12-13, 19:14
                      • darekd
                        Opillia, Rizdwiane
                        darekd
                        Bożonarodzeniowe ciemne piwo z dodatkiem cynamonu, dosładzane m.in. ekstraktem stewii

                        12% ekstr.
                        4,8 % alk.
                        12 IBU

                        Aromat - jest dość słodko, czuć ciemne słody, ciut chleba razowego, po przelaniu wyraźny karmel i trochę cynamonu
                        Piana - wysoka, trwała,...
                        2025-01-02, 23:50
                      • Javox
                        Kormoran, Porter Warmiński Astus Malum Oak Wood
                        Javox
                        Porter Warmiński - Astus Malum Oak Wood

                        Ekstrakt 21.0*, alko 9.0%

                        Piana - więcej na początku potem obwódka.
                        Lacing - niewiele.
                        Gaz - lekki.
                        Barwa - pod mocne światło - rubinowy.
                        Aromat - raczej na słodko, kawa, czekolada, ciemne susze owocowe...
                        2024-06-29, 15:51
                      • Loading...
                      • Koniec listy.
                      Przetwarzanie...