KAWA MIĘTOWO-CZEKOLADOWA
Składniki:
25 dkg dowolnego ziarna kawowego (najlepsza jest mokka jemeńska-niezwykły czekoladowy posmak), napar z 2 torebek mięty, 1/2 filiżanki niesłodzonego kakao.
Przygotowanie:
Zmieszać ziarno z naparem mięty w garnuszku - zagotować. Odcedzić ziarno i rozłożyć na folii i piec przez godzinę w piekarniku w temp.95 st.C. Zemleć ziarno z godnie z wymogami zaparzacza, wsypać do szczelnego słoiczka i zamieszać z kakao. Przechowywać w zamrażalce.
Parzenie:
1 łyżka stołowa kawy na 150 ml wody.
grzech napisał(a)
Ponoć można pić z miętą. Ktoś może tego doświadczył.
Ponoć można pić z miętą. Ktoś może tego doświadczył.
25 dkg dowolnego ziarna kawowego (najlepsza jest mokka jemeńska-niezwykły czekoladowy posmak), napar z 2 torebek mięty, 1/2 filiżanki niesłodzonego kakao.
Przygotowanie:
Zmieszać ziarno z naparem mięty w garnuszku - zagotować. Odcedzić ziarno i rozłożyć na folii i piec przez godzinę w piekarniku w temp.95 st.C. Zemleć ziarno z godnie z wymogami zaparzacza, wsypać do szczelnego słoiczka i zamieszać z kakao. Przechowywać w zamrażalce.
Parzenie:
1 łyżka stołowa kawy na 150 ml wody.
Comment