Camembert jak z Mc donalds'a

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
    ... z reguły omijam ten przybytek szerokim łukiem...
    Ja z reguły też, ale nie ma reguł bez wyjątków. A wyjątek był taki, że wracaliśmy po wizycie w browarze EDI i strasznie nas zassało. A poza tym - nie da się ukryć - jest szybko, napychająco i tanio. Chociaż sałatka była całkiem przyzwoita, taka z lisciami, pomidorem, tartym serem, jakimiś robakami i kawałkami sera w panierce.

    Comment

    • kangurpl
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.03
      • 2660

      #17
      Praktycznie dowolny żółty ser mozna przyrządzić tak jak kotlet schabowy, czyli żółtko, bułka tarta i na patelnię. W zależności od upodobań smakowych można dobierać sobie gatunek sera. Sam ser smażony bez panierki tez jest OK.
      Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
      "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

      "denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

      Comment

      • Małażonka
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.03
        • 4602

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy
        Kiedy?
        Zastanawiam się nad niedzielą - jedzonko w sam raz na dolegliwości dnia następnego

        Comment

        • Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

          #19
          Wracając do Camemberta - choć to nie bardzo ta pora roku, to polecam taki ser z grilla. Rzuca się toto na ruszcik nie odpakowując ze sreberka i jak juz się dobrze zagrzeje, konsumować. Mniam
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • bonusique
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2005.01
            • 104

            #20
            Czy wy wiecie ileż taki serek ma kalorii? Wystarczy, że piwo dostarcza nam niezbędnej do życia energii

            Comment

            • Małażonka
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.03
              • 4602

              #21
              Zauważyłam już dawno, że pokarm im badziej kaloryczny, tym smaczniejszy...

              Comment

              • Andrewbrw
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2004.03
                • 932

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielak
                Sosu czy sera?
                Ja proponuję piwka!!!!!!!!!!!
                no niestety w ten weekend piwko odpada- trwają przygotowania do wtorkowego egzaminu

                Comment

                • Krzysiu
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.02
                  • 14936

                  #23
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
                  Zauważyłam już dawno, że pokarm im badziej kaloryczny, tym smaczniejszy...
                  Nie tylko - generalnie smak potrawy jest wprost proporcjonalny do szkodliwości dla zdrowia

                  Comment

                  • yendras
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.12
                    • 2052

                    #24
                    Ale faktem jest też, że to tłuszcz jest nośnikiem smaku - czyli im tłuściej tym smaczniej. Widać to zresztą po bezsmakowych dietetycznych jogurtach 0%.

                    Comment

                    • td525
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2005.07
                      • 8

                      #25
                      Mc Donald is fuuuj.
                      W każdej czeskiej wiosce można zamówić smażeny syr a jeszcze lepiej Hermelin z tatarką ... do tego zimna ociekająca dwunastka ... ech wy zjadacze plastiku.

                      Comment

                      • kopyr
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2004.06
                        • 9475

                        #26
                        Zgadzam się z przedmówcą, przecież to jakieś herezje, żeby za wzorzec smażonego sera podawać jakiś syf z maka.
                        Mnie akurat bardziej niż hermelin (camambert) podchodzi zwykły żółty syr, a hranolky (frytki), a tatarka (sos tatarski). Przy okazji polecam sos tatarski z Hellman'sa, dostępny u nas w sklepach, ale robiony na Słowacji. Nie jest to ten sam smak co w Czechach, ale jednak znacznie się różni od polskich sosów tatarskich. Zamiast hranolek polecam zaś Krokety czyli ziemniaczane kuleczki. U nas dostępne dzięki Aviko. I tym sposobem typowe czeskie danie, bez którego nie może się dla mnie obyć żaden pobyt w Czechach czy na Słowacji, mogę mieć na stole kiedy tylko zamarzę. Wiwat globalizacja choć czasem szkoda, bo jak się je to częściej, to odpada już ten urok luksusu
                        PS "Nigdy nie zjem w McDonaldzie, to jest syf i ja nim gardzę"
                        blog.kopyra.com

                        Comment

                        • Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

                          #27
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
                          Zgadzam się z przedmówcą, przecież to jakieś herezje, żeby za wzorzec smażonego sera podawać jakiś syf z maka.
                          Autor tematu akurat taki nieszczęśliwy wzorzec podał, ale rozmówcy podchwycili temat o smażonym serze, niekoniecznie z McDonalda.
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

                          www.wrowar.com.pl



                          Comment

                          • breslauer
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.05
                            • 2690

                            #28
                            Ja jednak do smażonego sera w panierce preferuję - i to zdecydowanie! - konfiturki z żurawiny. To jest dopiero wspaniała kompozycja smakowa!

                            Comment

                            • arcy
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2002.07
                              • 7538

                              #29
                              Przymierzam się do czegoś, co podpatrzyłem u Makłowicza - twarożki ołomuńskie (ołomunieckie?) w cieście piwnym. Relację zdam w nowym temacie.

                              Comment

                              • ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23963

                                #30
                                uważaj bo olomouckie tvarożki są cholernie śmierdzące. Możliwość zamówienia takowych w czeskiej knajpie zazwyczaj jest wyłącznie uzależnione od dobrej chęci kucharza
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X