Wiem o tym, jadlem je już w wersji bez ciasta <mordka z zatkanym nosem>
Camembert jak z Mc donalds'a
Collapse
X
-
Phi, to chyba nie jedliście sera Ramadour. Kupiłam go teraz w Czechach i zapakowałam szczelnie w woreczek foliowy. Nic to nie dało - wszystko w plecaku, łącznie z plecakiem strasznie prześmierdłoA dziś to już go na mur zjem, bo z lodówki też strasznie śmierdzi
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaA dziś to już go na mur zjem, bo z lodówki też strasznie śmierdzi
Mogło by dziś wiać w drugą stronęPopieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowiComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyPrzymierzam się do czegoś, co podpatrzyłem u Makłowicza - twarożki ołomuńskie (ołomunieckie?) w cieście piwnym. Relację zdam w nowym temacie.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaPhi, to chyba nie jedliście sera Ramadour. Kupiłam go teraz w Czechach i zapakowałam szczelnie w woreczek foliowy. Nic to nie dało - wszystko w plecaku, łącznie z plecakiem strasznie prześmierdłoA dziś to już go na mur zjem, bo z lodówki też strasznie śmierdzi
Serki zostały wyciągnięta i zapakowane w pięć torebek fliowych, a torba termoizolacyjna umyta i powieszona na tarasie. Pomimo tego że w nocy napadał do niej deszcz, rano jeszcze śmierdziała
Tak więc u mnie własnie serki ołomunieckie są na pierwszym miejscu jeśli chodzi o smród.
Co nie zmienia faktu, że są pyszne - zarówno smażone w cieście, jak i surowe do chleba, z cebulą i musztardą.
A tak w ogóle, da się kupić ołomunieckie gdzieś w Polsce?Comment
-
Da się.. Real daje radę i sprzedaje nie bawiąc się w szczelne opakowania
Ostatnio robiłem sobie taką przyjemność - w zwykłej panierce - ser smakujący jak ser i mający konsystencję gęstej śmietany - poezja...
Przepis, który znam od Czeszki z Ostrawy: do słoika włożyć serki i "stalarkowaną" cebulę, zalać piwem, szczelnie zakręcić i odstawić na parę dni (najlepiej na zewnątrz). Po paru dniach wyjąć i na grill..
A w Real ostatnio częściej występują ołomunieckie w formie paluszków.fANIAtic www.faktoria-ukraina.plComment
-
Dzięki, muszę koniecznie zajrzeć do łódzkiego Realu. Ołomunieckie w panierce są fantastyczne. Tyle że ja ich konsystencji na pewno nie nazwałbym gęstą śmietaną. Raczej galaretą albo śluzemDobrze przynajmniej, że serki smakują o niebo lepiej, niż wyglądają i pachną.
A ta marynata piwna też brzmi ciekawie... Muszę koniecznie spróbować.Comment
Related Topics
Collapse
-
Kolejne z tajemniczych piwnych miejsc na mapie Kijowa.
Winetime to firma zajmująca się dystrybucją napojów alkoholowych i nie tylko. Nazwa sugerowała by, że głównym punktem programu jest u nich wino. Jednak to nie jest tak do końca.
W 2019 roku postanowili urozmaicić ofertę o...3 Photos-
Channel: Ukraina
-
-
Koszęcin to niewielka śląska mieścina, położona niedaleko Lublińca, znana z Pałacu Koszęcińskiego, który jest aktualną siedzibą Zespołu Pieśni i Tańca Śląsk.
Od 2022 roku Koszęcin jest też na piwnej mapie Polski dzięki otwarciu browaru restauracyjnego Śląsk.
Do Koszęcina...-
Channel: Śląskie
-
-
Minibrowar Ixbalanque Cerveceria Artesanal otwarto w 2017 roku. Browar zlokalizowany jest przy drodze Carretera El Salvador w kilometrze 25.5 km licząc od stolicy.
Firmowy lokal minibrowaru mieści się w samym sercu Guatemala City przy głównym placu z zabytkowym kościołem i historyczną...-
Channel: Gwatemala
2019-01-06, 21:10 -
-
Browar restauracyjny z prawdziwego zdarzenia założony w 2016 roku przez pasjonatów piwa z nadmorskiego kurortu.
Lokalizacja browaru nie jest zbyt atrakcyjna. Schowany jest w dzielnicy handlowej pośród magazynów, supermarketów, sklepów ogrodniczych i hurtowni budowlanych.
Wewnątrz...-
Channel: Izrael
2018-05-21, 16:45 -
-
Lubimy gawędzić przy piwie ale i do piwa coś zjeść. Praktycznie do piwa pasują prawie wszystkie potrawy, a dobór piwa do potrawy to już osobiste gusta.A czy na Waszym stole jest miejsce na ser ? Kawałek dobrego Radamera czy też Brie powinien ubogacić nasze spotkanie z piwem.Nie wspomne o...Sery świeże (np.Fromage,Feta)0,91%1Sery miękkie pleśniowe (np.Brie,Camembert)23,64%26Sery kozie6,36%7Sery twarde (np.Ementaler)23,64%26Sery półtwarde (np.Cheddar)16,36%18Sery niebieskie pleśniowe13,64%15Sery topione1,82%2Oscypki13,64%15
-
Channel: Przy piwie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment