Camembert jak z Mc donalds'a

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

    #31
    Wiem o tym, jadlem je już w wersji bez ciasta <mordka z zatkanym nosem>

    Comment

    • Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

      #32
      Phi, to chyba nie jedliście sera Ramadour. Kupiłam go teraz w Czechach i zapakowałam szczelnie w woreczek foliowy. Nic to nie dało - wszystko w plecaku, łącznie z plecakiem strasznie prześmierdło A dziś to już go na mur zjem, bo z lodówki też strasznie śmierdzi
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • arcy
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.07
        • 7538

        #33
        Tylko żebyś do pracy nie zaspała

        Comment

        • yendras
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.12
          • 2052

          #34
          W Ołomuńcu jadłem kiedyś czosnkową polewkę z olomouckimi tvarużkami - ale czad

          Comment

          • naczelnik
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.08
            • 1884

            #35
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
            A dziś to już go na mur zjem, bo z lodówki też strasznie śmierdzi
            Urwij się z roboty lepiej, bo zaczyna tutaj lekko zapodawać
            Mogło by dziś wiać w drugą stronę
            Popieram domowe browary!

            Polakom gratulujemy naczelnika

            Zamykam browar.
            Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

            gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

            Comment

            • arcy
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.07
              • 7538

              #36
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
              Przymierzam się do czegoś, co podpatrzyłem u Makłowicza - twarożki ołomuńskie (ołomunieckie?) w cieście piwnym. Relację zdam w nowym temacie.
              Z powodu braku twarożków pomysł nie doszedł do skutku. Zastąpiła się wędzona mozarella, ale to jednak nie to.

              Comment

              • Twilight_Alehouse
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2004.06
                • 6310

                #37
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                Phi, to chyba nie jedliście sera Ramadour. Kupiłam go teraz w Czechach i zapakowałam szczelnie w woreczek foliowy. Nic to nie dało - wszystko w plecaku, łącznie z plecakiem strasznie prześmierdło A dziś to już go na mur zjem, bo z lodówki też strasznie śmierdzi
                Ołomunieckie nie ustępują. W piątek zostały zakupione w markecie w Hranice, a więc już niewiele do Cieszyna było. Wylądowąły jeszcze z paroma rzeczami w torbie termoizolacyjnej. Po dojeździe do Łodzi i otwarciu torby moja siostra uciekła zielona z kuchni Serki zostały wyciągnięta i zapakowane w pięć torebek fliowych, a torba termoizolacyjna umyta i powieszona na tarasie. Pomimo tego że w nocy napadał do niej deszcz, rano jeszcze śmierdziała Tak więc u mnie własnie serki ołomunieckie są na pierwszym miejscu jeśli chodzi o smród.
                Co nie zmienia faktu, że są pyszne - zarówno smażone w cieście, jak i surowe do chleba, z cebulą i musztardą.
                A tak w ogóle, da się kupić ołomunieckie gdzieś w Polsce?

                Comment

                • zbysia
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2004.09
                  • 907

                  #38
                  Da się.. Real daje radę i sprzedaje nie bawiąc się w szczelne opakowania
                  Ostatnio robiłem sobie taką przyjemność - w zwykłej panierce - ser smakujący jak ser i mający konsystencję gęstej śmietany - poezja...
                  Przepis, który znam od Czeszki z Ostrawy: do słoika włożyć serki i "stalarkowaną" cebulę, zalać piwem, szczelnie zakręcić i odstawić na parę dni (najlepiej na zewnątrz ). Po paru dniach wyjąć i na grill..


                  A w Real ostatnio częściej występują ołomunieckie w formie paluszków.
                  fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl

                  Comment

                  • Twilight_Alehouse
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.06
                    • 6310

                    #39
                    Dzięki, muszę koniecznie zajrzeć do łódzkiego Realu. Ołomunieckie w panierce są fantastyczne. Tyle że ja ich konsystencji na pewno nie nazwałbym gęstą śmietaną. Raczej galaretą albo śluzem Dobrze przynajmniej, że serki smakują o niebo lepiej, niż wyglądają i pachną.
                    A ta marynata piwna też brzmi ciekawie... Muszę koniecznie spróbować.

                    Comment

                    Related Topics

                    Collapse

                    • bastion
                      Ukraina, Kijów, Krasnova 27, John Barleycorn ( Winetime) [ Bez wyszynku]
                      bastion
                      Kolejne z tajemniczych piwnych miejsc na mapie Kijowa.
                      Winetime to firma zajmująca się dystrybucją napojów alkoholowych i nie tylko. Nazwa sugerowała by, że głównym punktem programu jest u nich wino. Jednak to nie jest tak do końca.
                      W 2019 roku postanowili urozmaicić ofertę o...
                      2023-12-28, 20:28
                    • pebejot
                      Koszęcin, Zamkowa 1, Browar Śląsk / Restauracja Pod Pałacem
                      pebejot
                      Koszęcin to niewielka śląska mieścina, położona niedaleko Lublińca, znana z Pałacu Koszęcińskiego, który jest aktualną siedzibą Zespołu Pieśni i Tańca Śląsk.
                      Od 2022 roku Koszęcin jest też na piwnej mapie Polski dzięki otwarciu browaru restauracyjnego Śląsk.
                      Do Koszęcina...
                      2022-12-07, 06:28
                    • pebejot
                      Gwatemala, Guatemala City, Carretera a El Salvador, Ixbalanque Cerveceria Artesanal
                      pebejot
                      Minibrowar Ixbalanque Cerveceria Artesanal otwarto w 2017 roku. Browar zlokalizowany jest przy drodze Carretera El Salvador w kilometrze 25.5 km licząc od stolicy.
                      Firmowy lokal minibrowaru mieści się w samym sercu Guatemala City przy głównym placu z zabytkowym kościołem i historyczną...
                      2019-01-06, 21:10
                    • pebejot
                      Izrael, Eilat, HaOrgim 2, Soof Brewery
                      pebejot
                      Browar restauracyjny z prawdziwego zdarzenia założony w 2016 roku przez pasjonatów piwa z nadmorskiego kurortu.
                      Lokalizacja browaru nie jest zbyt atrakcyjna. Schowany jest w dzielnicy handlowej pośród magazynów, supermarketów, sklepów ogrodniczych i hurtowni budowlanych.
                      Wewnątrz...
                      2018-05-21, 16:45
                    • may
                      Pijąc piwo zagryzając serem...
                      may
                      Lubimy gawędzić przy piwie ale i do piwa coś zjeść. Praktycznie do piwa pasują prawie wszystkie potrawy, a dobór piwa do potrawy to już osobiste gusta.A czy na Waszym stole jest miejsce na ser ? Kawałek dobrego Radamera czy też Brie powinien ubogacić nasze spotkanie z piwem.Nie wspomne o...
                      Sery świeże (np.Fromage,Feta)
                      0,91%
                      1
                      Sery miękkie pleśniowe (np.Brie,Camembert)
                      23,64%
                      26
                      Sery kozie
                      6,36%
                      7
                      Sery twarde (np.Ementaler)
                      23,64%
                      26
                      Sery półtwarde (np.Cheddar)
                      16,36%
                      18
                      Sery niebieskie pleśniowe
                      13,64%
                      15
                      Sery topione
                      1,82%
                      2
                      Oscypki
                      13,64%
                      15
                      2004-05-31, 11:06
                    • Loading...
                    • Koniec listy.
                    Przetwarzanie...