Camembert jak z Mc donalds'a

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • cielak
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 2890

    #1

    Camembert jak z Mc donalds'a

    Polecam ser Camembert w panierce własnej roboty (Lepszy niż w Donaldsie).
    Składniki:
    Serek Camembert (np. sekret mnicha)
    Jajko
    Vegeta
    bułka tarta

    Radrabiamy jajko, serek maczamy w jaju a potem w bułce z vegetą i wkładamy na gorący olej na patelni. Rumienimy z każdej strony i jemy!!
    Najlepszy jest z majonezem, ketchupem lub sosem czosnkowym.
    zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
  • Wujcio_Shaggy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.01
    • 4628

    #2
    Miałem właśnie cóś takiego sobie zrobić, ale camemberta zjadłem na zimno dziś w pracy na II śniadanie. Ale chyba Brie też może być?
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

    Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

    @WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

    Comment

    • cielak
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.03
      • 2890

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy
      Miałem właśnie cóś takiego sobie zrobić, ale camemberta zjadłem na zimno dziś w pracy na II śniadanie. Ale chyba Brie też może być?
      Czy może być brie to nie sprawdzałem, ale camembert jest super. Tak fajnie wypływa z pomiedzy zapieczonej bułki tartej, a potem moczony w sosiku czosnkowym. Mniam, mniam.
      zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

      Comment

      • Andrewbrw
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2004.03
        • 932

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielak
        Polecam ser Camembert w panierce własnej roboty (Lepszy niż w Donaldsie).
        a czy coś w Donaldsie jest lepsze niż własnej roboty

        Comment

        • cielak
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.03
          • 2890

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andrewbrw
          a czy coś w Donaldsie jest lepsze niż własnej roboty
          Jest. Dla mnie sos musztardowy to "mistrzostwo świata".
          zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

          Comment

          • Andrewbrw
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2004.03
            • 932

            #6
            no to polecam, się sosem napchać

            Comment

            • cielak
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.03
              • 2890

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andrewbrw
              no to polecam, się sosem napchać
              Z pysznym Camembertem (własnej roboty), i tym "sosem" Koniecznie!!!
              zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

              Comment

              • Andrewbrw
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2004.03
                • 932

                #8
                no coż smaczek jest trzeba szykować zapasy na weekend!!!

                Comment

                • cielak
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.03
                  • 2890

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andrewbrw
                  no coż smaczek jest trzeba szykować zapasy na weekend!!!
                  Sosu czy sera?
                  Ja proponuję piwka!!!!!!!!!!!
                  zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

                  Comment

                  • Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

                    #10
                    Taki ser, jak również panierowany i smazony Roqefort (a raczej jego podróby) to potrawa spozywana przeze mnie nałogowo w Czechach - tej z McDonaldsa to nawet nie chcę próbować, ale dobrze, że eksperymentują, a nie tylko ciągle te buły
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    • Krzysiu
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.02
                      • 14936

                      #11
                      Skonsumowałem w drodze desperacji ten ser (MD) podczas podróży służbowej i stwierdzam, że jest tak samo gumowy i bez smaku jak wszystkie inne wyroby tej marki. Natomiast, podobnie jak te inne wyroby, skutecznie zapycha żołądek.

                      A propos sera - żółte sery przyrządzone w ten sposób też są doskonałe, tylko ptrzeba pamiętać, że im bardziej dojrzały ser, tym łatwiej się rozpływa. Do panierki można dodać otrębów, płatków owsianych, ziół i co tam się w kuchni wala. To otwarte pole do eksperymentów.

                      Comment

                      • Doodeck
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.05
                        • 1612

                        #12
                        W hipermarketach można nabyć panierowane camemberty przygotowane do smażenia.
                        W kartoniku są dwa krążki + dwie porcje sosu (dżemu ?) żurawinowego.


                        Najlepszy jest z majonezem, ketchupem lub sosem czosnkowym.
                        Ja jednak polecam z sosem tatarskim.
                        Dalekosiężny
                        Obserwator
                        Obiektów
                        Dynamicznie
                        Epatujących
                        Ciekawymi
                        Koncepcjami

                        Comment

                        • grzech
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.04
                          • 4592

                          #13
                          Ser + smażony + panierka +sos tatarski. Oj, zbadajcie sobie poziom cholesterolu.

                          Comment

                          • Małażonka
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.03
                            • 4602

                            #14
                            Jak smakuje panierowany ser w Mc Donalds'ie - nie mam pojęcia, bo z reguły omijam ten przybytek szerokim łukiem. Jedliśmy jednak coś takiego (choć zdaje się, że to był żółty serek) w C.K. Browarze i danie to nie tylko rewelacyjnym było, ale i napychające niesamowicie.

                            Wniosek: spróbujemy przygotować w domu!

                            Comment

                            • Wujcio_Shaggy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.01
                              • 4628

                              #15
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
                              [...] Wniosek: spróbujemy przygotować w domu!
                              Kiedy?
                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                              Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

                              @WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

                              Comment

                              Related Topics

                              Collapse

                              • bastion
                                Ukraina, Kijów, Krasnova 27, John Barleycorn ( Winetime) [ Bez wyszynku]
                                bastion
                                Kolejne z tajemniczych piwnych miejsc na mapie Kijowa.
                                Winetime to firma zajmująca się dystrybucją napojów alkoholowych i nie tylko. Nazwa sugerowała by, że głównym punktem programu jest u nich wino. Jednak to nie jest tak do końca.
                                W 2019 roku postanowili urozmaicić ofertę o...
                                2023-12-28, 20:28
                              • pebejot
                                Koszęcin, Zamkowa 1, Browar Śląsk / Restauracja Pod Pałacem
                                pebejot
                                Koszęcin to niewielka śląska mieścina, położona niedaleko Lublińca, znana z Pałacu Koszęcińskiego, który jest aktualną siedzibą Zespołu Pieśni i Tańca Śląsk.
                                Od 2022 roku Koszęcin jest też na piwnej mapie Polski dzięki otwarciu browaru restauracyjnego Śląsk.
                                Do Koszęcina...
                                2022-12-07, 06:28
                              • pebejot
                                Gwatemala, Guatemala City, Carretera a El Salvador, Ixbalanque Cerveceria Artesanal
                                pebejot
                                Minibrowar Ixbalanque Cerveceria Artesanal otwarto w 2017 roku. Browar zlokalizowany jest przy drodze Carretera El Salvador w kilometrze 25.5 km licząc od stolicy.
                                Firmowy lokal minibrowaru mieści się w samym sercu Guatemala City przy głównym placu z zabytkowym kościołem i historyczną...
                                2019-01-06, 21:10
                              • pebejot
                                Izrael, Eilat, HaOrgim 2, Soof Brewery
                                pebejot
                                Browar restauracyjny z prawdziwego zdarzenia założony w 2016 roku przez pasjonatów piwa z nadmorskiego kurortu.
                                Lokalizacja browaru nie jest zbyt atrakcyjna. Schowany jest w dzielnicy handlowej pośród magazynów, supermarketów, sklepów ogrodniczych i hurtowni budowlanych.
                                Wewnątrz...
                                2018-05-21, 16:45
                              • may
                                Pijąc piwo zagryzając serem...
                                may
                                Lubimy gawędzić przy piwie ale i do piwa coś zjeść. Praktycznie do piwa pasują prawie wszystkie potrawy, a dobór piwa do potrawy to już osobiste gusta.A czy na Waszym stole jest miejsce na ser ? Kawałek dobrego Radamera czy też Brie powinien ubogacić nasze spotkanie z piwem.Nie wspomne o...
                                Sery świeże (np.Fromage,Feta)
                                0,91%
                                1
                                Sery miękkie pleśniowe (np.Brie,Camembert)
                                23,64%
                                26
                                Sery kozie
                                6,36%
                                7
                                Sery twarde (np.Ementaler)
                                23,64%
                                26
                                Sery półtwarde (np.Cheddar)
                                16,36%
                                18
                                Sery niebieskie pleśniowe
                                13,64%
                                15
                                Sery topione
                                1,82%
                                2
                                Oscypki
                                13,64%
                                15
                                2004-05-31, 11:06
                              • Loading...
                              • Koniec listy.
                              Przetwarzanie...