Camembert jak z Mc donalds'a

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

    #31
    Wiem o tym, jadlem je już w wersji bez ciasta <mordka z zatkanym nosem>

    Comment

    • Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

      #32
      Phi, to chyba nie jedliście sera Ramadour. Kupiłam go teraz w Czechach i zapakowałam szczelnie w woreczek foliowy. Nic to nie dało - wszystko w plecaku, łącznie z plecakiem strasznie prześmierdło A dziś to już go na mur zjem, bo z lodówki też strasznie śmierdzi
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • arcy
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.07
        • 7538

        #33
        Tylko żebyś do pracy nie zaspała

        Comment

        • yendras
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.12
          • 2052

          #34
          W Ołomuńcu jadłem kiedyś czosnkową polewkę z olomouckimi tvarużkami - ale czad

          Comment

          • naczelnik
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.08
            • 1884

            #35
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
            A dziś to już go na mur zjem, bo z lodówki też strasznie śmierdzi
            Urwij się z roboty lepiej, bo zaczyna tutaj lekko zapodawać
            Mogło by dziś wiać w drugą stronę
            Popieram domowe browary!

            Polakom gratulujemy naczelnika

            Zamykam browar.
            Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

            gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

            Comment

            • arcy
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.07
              • 7538

              #36
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
              Przymierzam się do czegoś, co podpatrzyłem u Makłowicza - twarożki ołomuńskie (ołomunieckie?) w cieście piwnym. Relację zdam w nowym temacie.
              Z powodu braku twarożków pomysł nie doszedł do skutku. Zastąpiła się wędzona mozarella, ale to jednak nie to.

              Comment

              • Twilight_Alehouse
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2004.06
                • 6310

                #37
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                Phi, to chyba nie jedliście sera Ramadour. Kupiłam go teraz w Czechach i zapakowałam szczelnie w woreczek foliowy. Nic to nie dało - wszystko w plecaku, łącznie z plecakiem strasznie prześmierdło A dziś to już go na mur zjem, bo z lodówki też strasznie śmierdzi
                Ołomunieckie nie ustępują. W piątek zostały zakupione w markecie w Hranice, a więc już niewiele do Cieszyna było. Wylądowąły jeszcze z paroma rzeczami w torbie termoizolacyjnej. Po dojeździe do Łodzi i otwarciu torby moja siostra uciekła zielona z kuchni Serki zostały wyciągnięta i zapakowane w pięć torebek fliowych, a torba termoizolacyjna umyta i powieszona na tarasie. Pomimo tego że w nocy napadał do niej deszcz, rano jeszcze śmierdziała Tak więc u mnie własnie serki ołomunieckie są na pierwszym miejscu jeśli chodzi o smród.
                Co nie zmienia faktu, że są pyszne - zarówno smażone w cieście, jak i surowe do chleba, z cebulą i musztardą.
                A tak w ogóle, da się kupić ołomunieckie gdzieś w Polsce?

                Comment

                • zbysia
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2004.09
                  • 907

                  #38
                  Da się.. Real daje radę i sprzedaje nie bawiąc się w szczelne opakowania
                  Ostatnio robiłem sobie taką przyjemność - w zwykłej panierce - ser smakujący jak ser i mający konsystencję gęstej śmietany - poezja...
                  Przepis, który znam od Czeszki z Ostrawy: do słoika włożyć serki i "stalarkowaną" cebulę, zalać piwem, szczelnie zakręcić i odstawić na parę dni (najlepiej na zewnątrz ). Po paru dniach wyjąć i na grill..


                  A w Real ostatnio częściej występują ołomunieckie w formie paluszków.
                  fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl

                  Comment

                  • Twilight_Alehouse
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.06
                    • 6310

                    #39
                    Dzięki, muszę koniecznie zajrzeć do łódzkiego Realu. Ołomunieckie w panierce są fantastyczne. Tyle że ja ich konsystencji na pewno nie nazwałbym gęstą śmietaną. Raczej galaretą albo śluzem Dobrze przynajmniej, że serki smakują o niebo lepiej, niż wyglądają i pachną.
                    A ta marynata piwna też brzmi ciekawie... Muszę koniecznie spróbować.

                    Comment

                    Przetwarzanie...
                    X