Dziś dla żony Audiego i innych głodomorów przepis na rybkę.
- Kupuję ok 1 kg mrożonych filetów mintaja lub morszczuka.
- Rozmrażam w mleku
- myję w zimnej wodzie, wycieram ręcznikiem papierowym, solę, pieprzę, skrapiam cytryną i na trochę (15-30 minut)
- rozbijam jajko i bełtam a do tartej bułki daję dużo ziół prowansalskich i ostrej papryki
- panieruję i smażę.
- szykuję prosty sos z: 2-3 ogórków konserwowych, 2-3 liści liści z kapusty pekińskiej, 100 g majonezu ligth i 2 łyżek śmietanki.
- ziemniaczki, rybka i sosik
-SMACZNEGO
- Kupuję ok 1 kg mrożonych filetów mintaja lub morszczuka.
- Rozmrażam w mleku
- myję w zimnej wodzie, wycieram ręcznikiem papierowym, solę, pieprzę, skrapiam cytryną i na trochę (15-30 minut)
- rozbijam jajko i bełtam a do tartej bułki daję dużo ziół prowansalskich i ostrej papryki
- panieruję i smażę.
- szykuję prosty sos z: 2-3 ogórków konserwowych, 2-3 liści liści z kapusty pekińskiej, 100 g majonezu ligth i 2 łyżek śmietanki.
- ziemniaczki, rybka i sosik
-SMACZNEGO
Comment