Karp w piwie

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • peter007
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.06
    • 2820

    Karp w piwie

    Najpierw składniki:
    -1 karp (ok. 1 kg)
    -1/2 szklanki jasnego piwa
    -4-5 goździków
    -2 łyżki octu winnego
    -1 cebula
    -masło do smażenia
    -5 dag rodzynek
    -1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny
    -sól i pieprz

    Wypatroszonego karpia pokroić w dzwonki, skropić octem, posypać utłuczonymi goździkami i przyprawić solą i pieprzem. Cebulę pokroić w kostkę i delikatnie podsmażyć na maśle. Wlać do tego piwko i włożyć rybę. Dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu ok. pół godziny. Później wyjąć karpia a do tego sosu dodać rodzynki i skórkę z cytryny i zagotować. Na koniec polać tym sosem rybkę i gotowe.
    SMACZNEGO
    Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #2
    No dobra.

    Jakie jeszcze znacie przepisy na karpia?
    Dziś cztery już ubiłem i cos trzeba z nimi zrobić. Jutro mam dostać jeszcze jednego
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    Przetwarzanie...
    X