Najpierw składniki:
-1 karp (ok. 1 kg)
-1/2 szklanki jasnego piwa
-4-5 goździków
-2 łyżki octu winnego
-1 cebula
-masło do smażenia
-5 dag rodzynek
-1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny
-sól i pieprz
Wypatroszonego karpia pokroić w dzwonki, skropić octem, posypać utłuczonymi goździkami i przyprawić solą i pieprzem. Cebulę pokroić w kostkę i delikatnie podsmażyć na maśle. Wlać do tego piwko i włożyć rybę. Dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu ok. pół godziny. Później wyjąć karpia a do tego sosu dodać rodzynki i skórkę z cytryny i zagotować. Na koniec polać tym sosem rybkę i gotowe.
SMACZNEGO
-1 karp (ok. 1 kg)
-1/2 szklanki jasnego piwa
-4-5 goździków
-2 łyżki octu winnego
-1 cebula
-masło do smażenia
-5 dag rodzynek
-1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny
-sól i pieprz
Wypatroszonego karpia pokroić w dzwonki, skropić octem, posypać utłuczonymi goździkami i przyprawić solą i pieprzem. Cebulę pokroić w kostkę i delikatnie podsmażyć na maśle. Wlać do tego piwko i włożyć rybę. Dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu ok. pół godziny. Później wyjąć karpia a do tego sosu dodać rodzynki i skórkę z cytryny i zagotować. Na koniec polać tym sosem rybkę i gotowe.
SMACZNEGO
Comment