A ten przepis wykorzystałem dzisiaj na obiad
SKŁADNIKI:
80 dag mięsa mielonego
1 czerstwa bułka (namoczona w zimnej wodzie)
1 jajko
2 łyżki łagodnej musztardy
sól
pieprz
tarta gałka muszkatołowa
1 cebula (drobno posiekana)
5 dag goudy (startej)
80 dag marchewek (pokrojone w plasterki)
40 dag porów (pokrojone w plasterki) 1/2 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany
2 łyżki zasmażki błyskawicznej
olej
PRZEPIS:
- cebulę zrumienić na suchej patelni kilka minut na małym ogniu mieszając
- bułkę odcisnąć
- zagnieść z jajkiem, mięsem i musztardą
- przyprawić solą i pieprzem
- uformować podłużną pieczeń
- otoczyć w smażonej cebuli
- blachę posmarować olejem
- ułożyć mięso
- posypać serem
- piec 1 godz. (175)
PODAWAĆ Z:
- marchewki zalać w rondlu 400 ml wrzącej lekko osolonej wody
- gotować 15 minut - po 5 min. dodać pory
- dodać śmietankę i zasmażkę
- przyprawić solą, pieprzem i tartą gałką
Full wypas . Przepraszam miało być coś innego, ale audi mnie prosił
SKŁADNIKI:
80 dag mięsa mielonego
1 czerstwa bułka (namoczona w zimnej wodzie)
1 jajko
2 łyżki łagodnej musztardy
sól
pieprz
tarta gałka muszkatołowa
1 cebula (drobno posiekana)
5 dag goudy (startej)
80 dag marchewek (pokrojone w plasterki)
40 dag porów (pokrojone w plasterki) 1/2 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany
2 łyżki zasmażki błyskawicznej
olej
PRZEPIS:
- cebulę zrumienić na suchej patelni kilka minut na małym ogniu mieszając
- bułkę odcisnąć
- zagnieść z jajkiem, mięsem i musztardą
- przyprawić solą i pieprzem
- uformować podłużną pieczeń
- otoczyć w smażonej cebuli
- blachę posmarować olejem
- ułożyć mięso
- posypać serem
- piec 1 godz. (175)
PODAWAĆ Z:
- marchewki zalać w rondlu 400 ml wrzącej lekko osolonej wody
- gotować 15 minut - po 5 min. dodać pory
- dodać śmietankę i zasmażkę
- przyprawić solą, pieprzem i tartą gałką
Full wypas . Przepraszam miało być coś innego, ale audi mnie prosił
Comment