Schab duszony z ziołami

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9056

    Schab duszony z ziołami

    Właśnie jest to w trakcie przygotowania ( w piekarniku), więc nie wiem jak smakuje.
    Pachnie na razie znakomicie

    SKŁADNIKI:
    70 dag schabu bez kości
    200 ml białego wytrawnego wina
    1 cebula (pokrojona w półplastry)
    1 marchewka (pokrojona w półplastry)
    1 por (pokrojony w półplastry)
    5 dag masła
    5 łyżek oliwy z oliwek
    3 goździki
    tymianek
    rozmaryn
    łyżka posiekanej pietruszki
    sól
    pieprz

    PRZEPIS:
    - cebulę, por i marchew umieszczamy w płaskim, szklanym naczyniu
    - mięso nacieramy solą, pieprzem, rozmarynem, tymiankiem
    - na warzywach umieszczamy mięso
    - dodajemy goździki i posypujemy natką
    - zalewamy białym winem
    - nakrywamy i do lodówki na 24 godz. (po 12 godz. mięso obracamy)
    - mięso wyjmujemy z marynaty, osuszamy
    - obsmażamy na oliwie i maśle
    - przekładamy do brytfanny
    - na tłuszcz wrzucamy odcedzone z marynaty warzywa i przesmażamy
    - dodajemy do mięsa, całość zalewamy marynatą
    - pieczemy w piekarniku (150) ok. 1,5 godz. do miękkości, często polewając sosem

    PODAWAĆ:
    z makaronem polanym sosem z pieczenia
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9056

    #2
    Nie wiem jak komu mnie (popite szlacheckim mocnym z Relakspolu) i mojej rodzinie smakowało
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19260

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
      ...
      PODAWAĆ:
      z makaronem polanym sosem z pieczenia
      z jakim? wstążki czy coś fikuśniejszego?

      Comment

      • Ahumba
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛
        • 2001.05
        • 9056

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
        z jakim? wstążki czy coś fikuśniejszego?
        Ja najczęściej stosuję rurki lub świderki
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

        Comment

        Przetwarzanie...
        X