Właśnie niecały tydzień temu sobie takie coś zapodałam do słoja (standardowy przepis: ogórki, czosnek, czosnek, czosnek, jeszcze raz czosnek, chrzan i koper + woda lekko osolona) i mam pytanie do bardziej doświadczonych w kiszeniu ogórków, jesli tacy są tutaj - skąd się bierze fakt, ze z niektórych ogórków wychodzą kapcie? Nie w sensie smakowym, tylko wiecie, takie puste w środku. Niektóre takie własnie mam.
Kiszone ogórki
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
-
Marusiu, a Ty kisiłaś ogórki czy......czosnek?Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika witkowskiarturno i najważniejsza jest sól. Nie może być jodowana, bo kapcie murowane.
Swoją drogą, te ogórki są takie aromatyczne, że jak przyniosłam dziś w torebce do pracy dwa, to mimo zapakowania w dwa woreczki torebka mi do tej pory nimi pachnie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AhumbaMarusiu, a Ty kisiłaś ogórki czy......czosnek?bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BoryskoZagęszczona woda morska ...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu(...) Ponoć sól dobrą do ogórów, warzoną bez dodatku jodu, można kupić tylko w Czechach. W Polsce prawo każe obowiązkowo jodować sól spożywczą.
Comment
-
-
Kolejne pytanie: zeżarłam już te ogórki, czy nowe włożyć do tej samej, ukiszonej już wody, czy postawić w świeżej? pytam, bo słyszałam kiedyś jakieś ploty, że w takiej ukiszonej już wodzie się robią szybciej i są lepsze.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaKolejne pytanie: zeżarłam już te ogórki, czy nowe włożyć do tej samej, ukiszonej już wody, czy postawić w świeżej? pytam, bo słyszałam kiedyś jakieś ploty, że w takiej ukiszonej już wodzie się robią szybciej i są lepsze.
Ogórki kiszone - mniam, ale małosolne jeszcze lepsze.
Comment
-
-
Ale mówisz serio, czy zgadujesz?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaKolejne pytanie: zeżarłam już te ogórki, czy nowe włożyć do tej samej, ukiszonej już wody, czy postawić w świeżej? pytam, bo słyszałam kiedyś jakieś ploty, że w takiej ukiszonej już wodzie się robią szybciej i są lepsze.
Comment
-
Comment