Wasze doświadczenia z parowarem

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    Wasze doświadczenia z parowarem

    Użytkuję sobie od czasu do czasu to ustrojstwo i ciekawa jestem, co polecacie. Ja z mojej strony z parowara polecam:
    -ziemniaczki
    -kalafior
    -brukselka
    -kapusta
    -cebula
    -fasolka szparagowa

    Natomiast nie podeszły mi:
    -brokuły
    -czosnek (bez smaku)
    -papryka (bez smaku)
    -bób (nic, tylko śmierdzi bobem)

    Macie jakieś ciekawe pomysły (sprawdzone) co można jeszcze parować?
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



  • CarlBerg
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2003.09
    • 968

    #2
    Do grupy całkiem smacznych dorzucę:
    - ryż
    - kasze
    - makarony
    - czerwone buraczki (dość długo trzeba parować)
    - cukinia
    - małe patisonki (właśnie jest sezon)

    Do mniej smacznych dodam:
    - pieczarki (bez smaku)
    Last edited by CarlBerg; 2005-08-09, 16:19.
    Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
    Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"

    Comment

    • annd
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2005.08
      • 16

      #3
      parowarrrr

      do pysznych z pary dodam kurczaczka (pierś w ziołach) i rybę (filet (przepyszna jest SOLA) też w ziołach)
      brokuły rzeczywiście jakies lewe...

      Comment

      • bahtol
        Porucznik Browarny Tester
        • 2002.10
        • 331

        #4
        My stosujemy głównie do warzyw. Najciekawiej wychodzą ziemniaki, marcher, pietruszka(przyjemnie słodka), seler, fasolka szparagowa, kalafior. Ciekawie też wychodzą ryby. Najwymyślniejszy patent Anity (w kwestii parowara) to taki sprytny gołąbek- pierś z kurczaka zawinięta z pieczarkami (wcześniej uduszonymi z cebulką) i serem żółtym, całość zawinięta w liść kapusty włoskiej. Mniamm.
        =bahtol=

        Comment

        • CarlBerg
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2003.09
          • 968

          #5
          Acha - i fajnie dorzucić do parowania po pół puszki groszku i kukurydzy z puszki - odcedzonych z zalewy.
          Rewelka jako dodatek do potraw
          Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
          Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"

          Comment

          Przetwarzanie...
          X