Jest do bardzo prosty przepis na rybę, który gwarantuje, że nie będzie ona sucha.
Składniki:
oskrobany filetilet najlepiej ze skórą z ulubionej ryby
sól
pieprz
swieża kolendra lub pietruszka
cytryna
oliwa z oliwek
Ponacinać skórę na rybie, a następnie rybę przyprawić, rozgrzać patelnię i wlać na nią odrobinę oleju i ułożyć rybę skórą do dołu, kiedy ryba bedzie upieczona do połowy należy ją obrócic, zestawić patelnię z ognia i zostawić.
Szybka sałatka z kopru włoskiego
Jeden koper włoski
mały kawałek czerwonej papryki
1/3 małej czerwonej swieżej chili
sól
pieprz
oliwa z oliwek
koper oczyścić(usunąć głąb i umyć) przekroić na pół i posiekać i pół plasterki papryke oraz chili posiekać w drobną kostkę i wymieszać składniki.
Po tym przygotowaniu sałatki ryba powinna już dojść, należy ułożyć ja na teleżu skórą do góry pokropić cytryna i oliwą z oliwek.
Smacznego
Składniki:
oskrobany filetilet najlepiej ze skórą z ulubionej ryby
sól
pieprz
swieża kolendra lub pietruszka
cytryna
oliwa z oliwek
Ponacinać skórę na rybie, a następnie rybę przyprawić, rozgrzać patelnię i wlać na nią odrobinę oleju i ułożyć rybę skórą do dołu, kiedy ryba bedzie upieczona do połowy należy ją obrócic, zestawić patelnię z ognia i zostawić.
Szybka sałatka z kopru włoskiego
Jeden koper włoski
mały kawałek czerwonej papryki
1/3 małej czerwonej swieżej chili
sól
pieprz
oliwa z oliwek
koper oczyścić(usunąć głąb i umyć) przekroić na pół i posiekać i pół plasterki papryke oraz chili posiekać w drobną kostkę i wymieszać składniki.
Po tym przygotowaniu sałatki ryba powinna już dojść, należy ułożyć ja na teleżu skórą do góry pokropić cytryna i oliwą z oliwek.
Smacznego