Pstrąg w sosie buerre noir

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9132

    #1

    Pstrąg w sosie buerre noir

    Od dziś przez trzy tygodnie mam urlop i trochę będę w kuchni eksperymentował. Jeśli będzie "zjadliwe" rzucę na forum.
    do dzisiejszej potrawy potrzeba:
    - 4 sprawione pstrągi;
    - 40 dag jarzyn (marchew, pietruszka, seler, por, cebula itp);
    - szklankę octu;
    - 2 łyżki masła;
    - 2 łyżki siekanej pietruszki
    - pieprz;
    - sól

    Ugotowałem wywar z jarzyn w osolonej wodzie.
    Oczyszczone i umyte pstrągi ugotowałem do miękkości.
    Ocet wlałem na patelnię, dodałem sól i pieprz, zagotowałem.
    Na drugiej patelni przysmażyłem masło, aż do ciemnobrązowego zabarwienia.
    Na zagotowany ocet wlałem masło, zostawiając przypaloną część na patelni..
    Wymieszałem oba składniki, nie zagotowując sosu.
    Dodać natkę.
    Polałem sosem ryby, podałem z frytkami i piwem Perła jasna.
    Nie wiedziałem, że ryba gotowana może być tak dobra
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #2
    Bardzo lubię takie wynalazki, ale, Ahumba, albo ślepa jestem, albo w Twoim przepisie nie wiadomo, co się stało z wywarem z warzyw i warzywami ? Wywar wymieszałeś z octem i masłem? Warzywa położyłes koło ryby? Nie kumam
    Pisz no mi tu szybko, bo się napaliłam
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • Ahumba
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 9132

      #3
      Pstrągi ugotowałem w tym wywarze z warzyw, no i zostały. Rybę trzeba polać sosem z octu. nic nie pisało, żeby mieszać z octem i solą. U mnie na razie stoi w garnku i podejrzewam, że koty mogą się zainteresować.
      Nie wiem, może zupę rybną można na tym rybnym wywarze ugotować??
      W przepisie nic o tym nie było
      Ostatnia zmiana dokonana przez Ahumba; 2005-10-04, 20:55.
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

      Comment

      • adam16
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.02
        • 9866

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
        Pstrągi ugotowałem w tym wywarze z warzyw, no i zostały. Rybę trzeba polać sosem z octu. nic nie pisało, żeby mieszać z octem i solą. U mnie na razie stoi w garnku i podejrzewam, że koty mogą się zainteresować.
        Nie wiem, może zupę rybną można na tym rybnym wywarze ugotować??
        W przepisie nic o tym nie było
        Zdecydowanie można z tego zrobić zupę rybną. Kurcze, aż mi smaka na taką zupę robiecie.
        Browar Hajduki.
        adam16@browar.biz
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

        Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

        Comment

        • Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

          #5
          A warzywa co, do śmieci? Czy zjedliście osobno. Bo ja bardzo lubie takie gotowane
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • Ahumba
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛🥛
            • 2001.05
            • 9132

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
            A warzywa co, do śmieci? Czy zjedliście osobno. Bo ja bardzo lubie takie gotowane
            Gdybyś mieszkała bliżej, to bym Ci je podrzucił, a tak to dalej leżą w garnku w wywarze.
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

            Comment

            Related Topics

            Collapse

            • dadek
              Zakopane, Krupówki 6a, Pstrąg Górski
              dadek
              Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
              2024-04-24, 00:15
            • dadek
              Wywar, Rauchbier
              dadek
              Tmavý údený ležiák.
              Słody: Weyermann Pilsner, Munich, Carafa, chmiel: Hallertau Tradition.
              Ekstrakt: 13°Blg, alkohol: 5%.
              Na oko piwo jest mocno ciemnobrązowe wchodzące w czerń, jednak pod światło ukazuje się piękne buraczkowe bordo, raczej klarowne.
              Piana beżowa,...
              2019-04-09, 01:29
            • dadek
              Wywar, Cascade APA
              dadek
              Słody: Weyermann Pale Ale, Carapils, chmiel jak sama nazwa wskazuje Cascade.
              Ekstrakt: 12°Blg, alkohol, 4,8%.
              Barwa ciemnozłota, mocno mętne.
              Piana gęsta, równomierne, dość drobne oczka, wysoka na około 4-5 cm. Ściele szkło prawie nieprzerwaną "firanką" z...
              2019-04-09, 00:45
            • dadek
              Wywar, Mad Blondie
              dadek
              Blond Ale.
              Słody: Weyermann Pilsner, Vienna, Wheat Malt Pale, chmiele: Mosaic, Cascade, Columbus. Ekstrakt 11°, alkohol 4,5%.
              Ładnie żółciutki jak na blonda przystało, piwo mocno mętne.
              Piana wysoka na 4-5 cm, bielutka, puszysta jednak brak równomierności jej oczek. W trakcie...
              2019-04-09, 00:19
            • Baard
              Wywar, Orange Sky
              Baard
              Piwo w stylu American Pale Ale.
              Parametry - ekstr. 12%, alk. 4,8%
              Wygląd - pomarańczowy, mętny.
              Piana - biała, bardzo obfita, osadza się na szkle, wytrzymuje do końca.
              Zapach - słaby ale wyczuwalna jest owocowość, przebija się jakiś nieprzyjemny aromat ...
              2018-12-06, 17:59
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...