Oto czym dziś karmię rodzinkę na obiad.
SKŁADNIKI
- 1/2 kg porów (przekrojone wzdłuż i pokrojone po 2-5 cm);
- 20 dag wędzonego boczku (pokrojony w kostkę);
- 3-5 parówek (pokrojone 2-5 cm);
- duża cebula (posiekana);
- 3 szklanki bulionu lub rosołu ( z 2 kostek);
- 3 duże pomidory (sparzone, ze zdjętą skórką i pokrojone w kostkę), lub puszkę (400 g) pomidorów;
- łyżeczka curry;
- łyżeczka słodkiej papryki;
- łyżka posiekanej natki pietruszki;
- sól;
PRZEPIS
- boczek i cebulę przesmażyć na łyżce masła w głębokiej patelni ( lub rondlu);
- dodać por, rosół, dusić 5 minut pod przykryciem;
- dodać pomidory, przyprawy, gotować 10 minut
- dodać parówki, natkę, jeszcze 5 minut gotować
- ja podałem z makaronem świerkami
- że i piwko do tej potrawy pasuje, chyba nie muszę tłumaczyć
SKŁADNIKI
- 1/2 kg porów (przekrojone wzdłuż i pokrojone po 2-5 cm);
- 20 dag wędzonego boczku (pokrojony w kostkę);
- 3-5 parówek (pokrojone 2-5 cm);
- duża cebula (posiekana);
- 3 szklanki bulionu lub rosołu ( z 2 kostek);
- 3 duże pomidory (sparzone, ze zdjętą skórką i pokrojone w kostkę), lub puszkę (400 g) pomidorów;
- łyżeczka curry;
- łyżeczka słodkiej papryki;
- łyżka posiekanej natki pietruszki;
- sól;
PRZEPIS
- boczek i cebulę przesmażyć na łyżce masła w głębokiej patelni ( lub rondlu);
- dodać por, rosół, dusić 5 minut pod przykryciem;
- dodać pomidory, przyprawy, gotować 10 minut
- dodać parówki, natkę, jeszcze 5 minut gotować
- ja podałem z makaronem świerkami
- że i piwko do tej potrawy pasuje, chyba nie muszę tłumaczyć
Comment