Kurczak z grzybami

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9081

    Kurczak z grzybami

    PRODUKTY:
    - 4 części kurczaka np. piersi;
    - 1/2 kg pieczarek;
    - szklanka śmietany;
    - 2 łyżki tertego żółtego sera;
    - sól czosnkowa;
    - sól;
    - pieprz;
    - 2 łyżki oleju;
    - 4 małe kawałki masła;

    PRZEPIS:
    - pokrojone grzyby posolić, popieprzyć, dusić chwilę we włąsnym soku, by odparować nadmiar wody;
    - kurczaka lekko zbić, natrzeć solą czosnkową;
    - śmietanę wymieszać z serem i przyprawami;
    - duże arkusze folii aluminiowej posmarować olejem, ułożyć mięso, posypać grzybami, polać śmietaną (z przyprawami), zawinąć pakiety;
    - wstawić paczuszki do mocno rozgrzanego piekarnika na blasze (lub w brytwannie);
    - piec 45 minut, pod koniec odwinąć folię i na każdej porcji położyć kawałek masła i chwilę podrumienić;
    - podawać z ryżem na sypko i zieloną sałątą.

    SMACZNEGO ( mnie smakowało )
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
  • slavoy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2001.10
    • 5055

    #2
    Nie chciałbym wyjść na kulinarnego ignoranta, ale po co sypać sól czosnkową, kiedy można użyć po prostu soli i zmielonego świeżego czosnku?
    Dick Laurent is dead.

    Comment

    • Ahumba
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 9081

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy
      Nie chciałbym wyjść na kulinarnego ignoranta, ale po co sypać sól czosnkową, kiedy można użyć po prostu soli i zmielonego świeżego czosnku?
      jest to wg przepisu alternatywa, to lub to
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

      Comment

      Przetwarzanie...
      X