PRODUKTY:
- 4 części kurczaka np. piersi;
- 1/2 kg pieczarek;
- szklanka śmietany;
- 2 łyżki tertego żółtego sera;
- sól czosnkowa;
- sól;
- pieprz;
- 2 łyżki oleju;
- 4 małe kawałki masła;
PRZEPIS:
- pokrojone grzyby posolić, popieprzyć, dusić chwilę we włąsnym soku, by odparować nadmiar wody;
- kurczaka lekko zbić, natrzeć solą czosnkową;
- śmietanę wymieszać z serem i przyprawami;
- duże arkusze folii aluminiowej posmarować olejem, ułożyć mięso, posypać grzybami, polać śmietaną (z przyprawami), zawinąć pakiety;
- wstawić paczuszki do mocno rozgrzanego piekarnika na blasze (lub w brytwannie);
- piec 45 minut, pod koniec odwinąć folię i na każdej porcji położyć kawałek masła i chwilę podrumienić;
- podawać z ryżem na sypko i zieloną sałątą.
SMACZNEGO ( mnie smakowało )
- 4 części kurczaka np. piersi;
- 1/2 kg pieczarek;
- szklanka śmietany;
- 2 łyżki tertego żółtego sera;
- sól czosnkowa;
- sól;
- pieprz;
- 2 łyżki oleju;
- 4 małe kawałki masła;
PRZEPIS:
- pokrojone grzyby posolić, popieprzyć, dusić chwilę we włąsnym soku, by odparować nadmiar wody;
- kurczaka lekko zbić, natrzeć solą czosnkową;
- śmietanę wymieszać z serem i przyprawami;
- duże arkusze folii aluminiowej posmarować olejem, ułożyć mięso, posypać grzybami, polać śmietaną (z przyprawami), zawinąć pakiety;
- wstawić paczuszki do mocno rozgrzanego piekarnika na blasze (lub w brytwannie);
- piec 45 minut, pod koniec odwinąć folię i na każdej porcji położyć kawałek masła i chwilę podrumienić;
- podawać z ryżem na sypko i zieloną sałątą.
SMACZNEGO ( mnie smakowało )
Comment