Kotlety mielone z piwem i papryką

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9081

    Kotlety mielone z piwem i papryką

    Obiadek z dnia dzisiejszego:

    SKŁADNIKI (na 4 osoby):
    - 0,33l ciemnego piwa ( u mnie tobył heban);
    - 1 mała bułka;
    - po 2 żółte, czerwone i zielone papryki;
    - 0,5 kg mieszanego mielonego mięsa;
    - 2 jajka;
    - sól;
    - pieprz;
    - słodka papryka w proszku;
    - 2 łyżki masła;
    - 1 duża cebula;
    - 200g śmietanki;

    PRZEPIS:
    - bułkę namoczyć w 0,25l piwa i pozostawić na 10 minut;
    - 1/3 ilości papryki pokroić w drobną kosteczkę, pozostałą ilość w większą kostkę;
    - mięso mielone zagnieść z odciśniętą bułką, drobno pokrojoną ppryką, jajkami, doprawić solą, pieprzem, papryką;
    - 1 łyżkę masła rozgrzać i smażyć naniej kotlety z obu stron łącznie przez ok. 10-12 minut, można dodawać masła;
    - gotowe kotlety zawinąć w folię i odstawić w ciepłe miejsce;
    - cebulę pokrojoną w drobne paskizeszklić na łyżce masła, dodać paprykę pokrojoną w większą kostkę, dodać sól, pieprz i dusić pod przykryciem 8-10 minut;
    - zalać pozostałym piwem, dodać śmietankę i gotować jeszcze ok. 1 minuty. Przyprawić solą, pieprzem;
    - kotlety podawać ze smażonymi ziemniakami ( kartoflami tudzież pyrami) polane sosem.
    SMACZNEGO !!
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
  • WES
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2003.11
    • 111

    #2
    Po przeczytaniu, już mam ochotę na te kotlety.
    A po obiedzie kilka łyków
    -
    Wspiera i rozwija Piwowarstwo Amatorskie

    Comment

    Przetwarzanie...
    X