Sznycle z pieczonymi ziemniakami

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9081

    Sznycle z pieczonymi ziemniakami

    Dzisiejsze danie dnia w Domu pod Wesołym Ahumbą:

    sznycle z pieczonymi ziemniakami

    SKŁADNIKI:
    - 0,5 kg ziemniaków;
    - olej;
    - duży ogórek sałatkowy;
    - 4 średnie pomidory;
    - 2 srednie cebule;
    - 3 łyżki octu;
    - czarny pieprz;
    - cukier;
    - 1/2 pęczka natki pietruszki;
    - 4 sznycle wieprzowe;
    - mąka do panierowania;
    - 1 jajo;
    - 3 łyżki płatków kukurydzianych.

    PRZEPIS:
    - ziemniaki umyć, przekroić na pół, położyć na blaszewyłożonej pergaminem płaską stroną do dołu, posmarować olejem, posolić, piec w piekarniku (180 stopni) 50 -60 minut;
    - ogórek przekroić wzdłuż na pół, potem w plastry, pomidory pokroić w cząstki, cebule pokroić w krążki;
    - ocet wymieszać z 2 łyżkami wody, solą, pieprzem, szczyptą cukru i łyżką oleju;
    - warzywa wymieszać z sosem i posiekaną pietruszką;
    - sznycle lekko rozbić, posolić , popieprzyć, oprószyć mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku i płatkach kukurydzianych, smażyć po ok. 5 minut z każdej strony.
    - sznycle podawać z pieczonymi ziemniakami i sałątką.

    SMACZNEGO!
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
  • mluk
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.01
    • 778

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
    Dzisiejsze danie dnia w Domu pod Wesołym Ahumbą:

    sznycle z pieczonymi ziemniakami

    SKŁADNIKI:
    - 0,5 kg ziemniaków;
    - olej;
    - duży ogórek sałatkowy;
    - 4 średnie pomidory;
    - 2 srednie cebule;
    - 3 łyżki octu;
    - czarny pieprz;
    - cukier;
    - 1/2 pęczka natki pietruszki;
    - 4 sznycle wieprzowe;
    - mąka do panierowania;
    - 1 jajo;
    - 3 łyżki płatków kukurydzianych.

    PRZEPIS:
    - ziemniaki umyć, przekroić na pół, położyć na blaszewyłożonej pergaminem płaską stroną do dołu, posmarować olejem, posolić, piec w piekarniku (180 stopni) 50 -60 minut;
    - ogórek przekroić wzdłuż na pół, potem w plastry, pomidory pokroić w cząstki, cebule pokroić w krążki;
    - ocet wymieszać z 2 łyżkami wody, solą, pieprzem, szczyptą cukru i łyżką oleju;
    - warzywa wymieszać z sosem i posiekaną pietruszką;
    - sznycle lekko rozbić, posolić , popieprzyć, oprószyć mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku i płatkach kukurydzianych, smażyć po ok. 5 minut z każdej strony.
    - sznycle podawać z pieczonymi ziemniakami i sałątką.

    SMACZNEGO!

    A piwo do tego pasuje? Bo nie zostało to tradycyjnie powiedziane...
    "Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin

    Comment

    Przetwarzanie...
    X