Drobiowy gulasz z brokułami.

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • garfunkel
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.04
    • 1068

    #1

    Drobiowy gulasz z brokułami.

    Weźmij :
    2 duże i dorodne kurczacze piersi;
    3 marchewki;
    2 duże cebule;
    1 dorodny brokuł alibo paczkę mrożonych różyczek brokułowych;
    czosnek- 2 ząbki lub wedle upodobań więcej;
    sól i pieprz;

    Czyń, co następuje:
    piersi pokrój w małe kawałeczki, marchew
    w słupki 2-3cm, cebule w koła;
    rzuć mięso na patelnię z rozgrzanym olejem, podsmaż,
    oprósz solą i pieprzem, dodaj rozdrobniony czosnek;
    wrzuć cebulę- jeszcze podsmaż, następnie podlej wodą i dodaj
    marchewkę, dodaj kostkę bulionową drobiową, przykryj pokrywką
    i duś, duś...; gdy marchewka zmięknie, wrzuć różyczki brokułów i duś
    dalej wszystko pod przykryciem( jak trzeba- podlewaj wodą), ale tak ,
    by nie rozgotować brokułów; na koniec uczyń zasmażkę.

    Spożywaj z chrupiącym chlebem i chłodnym piwem.
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

    #2
    Przepis wygląda smakowicie i pewnie go zaraz wypróbuję aczkolwiek myślę,że oprócz chleba powinien pasować też ryż.

    Comment

    • kloss
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 2526

      #3
      Przetestowałem z lekką modyfikacją,bo zamiast zasmażki dodałem pod koniec śmietanę.
      Bardzo smaczne!

      Comment

      • garfunkel
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.04
        • 1068

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss
        Przetestowałem z lekką modyfikacją,bo zamiast zasmażki dodałem pod koniec śmietanę.
        Bardzo smaczne!
        Teraz tę modyfikację sama przetestuję

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • ART
          Bydgoszcz, Grudziądzka 33, Czosnek i Oliwa
          ART
          Jest to właściwie restauracja. I to zdaje się nie byle jaka. Chociaż zmierzając tu od strony Biedronki, patrząc na odrapane mury tyłu lokalu i burdel od technicznego zaplecza nic na to nie wskazuje.

          Przekraczając bramę posesji wyłania się jednak ciekawy odnowiony czerwonoceglany...
          2023-10-17, 19:34
        • ART
          SZTAB Ahumby, Kristallweizen [?]
          ART
          Człowiek chodzi spokojnie, nikomu nie wadząc ulicami Koszęcina, a tu zza rogu wyskakuje znienacka Ahumba i wręcza mu dwa flakony błagalnym tonem piskając żeby pod żadnym pozorem nikomu nic nie mówić o tym Wtf? No to... em... mówie że nikomu poza internetem zupełnie nic nie powiem. ...
          2024-11-03, 22:00
        • darekd
          Track, Yet I Stand
          darekd
          Browar z Manchesteru. Działa od 2016 roku.

          Podwójna hazy IPA chmielona amerykańskim HBC 630 i nowozelandzkim Nelsonem. 7% alk.

          Aromat - wyraźny chmiel z wyraźnymi akcentami mango i żywic. Jest jeszcze dość specyficzna nuta połączenia jakiego egzotycznego owocu trochę...
          2023-09-15, 22:53
        • mareks
          Przegryź sobie
          mareks
          Przegryź sobie
          ...

          2010-08-19, ostatnia aktualizacja 2010-08-19 17:31:20.0

          Piwo piwem, ale jeść też trzeba. Aby złocisty napój lepiej smakował, musimy odpowiednio zakąsić. Chipsy, orzeszki, chrupki - dobre, ale kiedyś się znudzą. Dobra zakąska, jest...
          2010-08-26, 12:30
        • Petitpierre
          23-25.07.2021, Rzeszów, V Rzeszowski Festiwal Piwa
          Petitpierre
          Mogło dojść do tego, że go w ogóle nie będzie, więc nawet jak opóźniony, dobrze, że udało się zorganizować. 14 browarów, bardzo duży wybór piw, w myśl zasady "dla każdego coś miłego", wydzielona strefa festiwalowa, ze stołami, krzesłami, wszystko git. Ponieważ dużo...
          2021-07-24, 08:50
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...