Pieczeń rzymska

Collapse
X
Collapse
Posty
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9136

    #1

    Pieczeń rzymska

    SKŁADNIKI:
    - 80 dag mielonego mięsa
    - 1 czerstwa bułka
    - 1 jajko
    - 2 łyżki musztardy
    - sól
    - pieprz
    - tarta gałka muszkatułowa
    - 1 cebula
    - 5 dag tartego żółtego sera - goudy
    - 80 dag marchewki
    - 40 dag porów
    - pół szklanki gęstej kwaśnej śmietany
    - 2 łyżki zasmażki błyskawicznej
    - olej
    - ulubione piwo

    PRZEPIS:
    - cebulę obrać, drobno posiekać, zrumienić na suchej patelni kilka minut na małym ogniu
    - bułkę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć, zagnieść z jajkiem, mięsem i musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem
    - z masy mięsnej uformować podłużną pieczeń, obtoczyć w smażonej cebuli
    - ułożyć ją na posmarowanej olejem blasze, posypać żółtym serem, wsunąć do rozgrzanego piekarnika (175 stopni)
    - piec godzinę w piekarniku
    - marchewki i pory pokroić w średniej wielkości plasterki.
    - marchewki ułożyć w rondlu, zalać 0,4 l. wrzącej lekko osolonej wody, gotować 15 minut
    - już po 5 minutach dodać pory, a pod koniec 15 minut śmietanę i zasmażkę, króko gotować nie przerywając mieszania
    - przyprawić solą, pieprzem, gałką muszkatułową
    - wyjąć z lodówki piwo, nalać do szklanki lub kufla
    - na talerz ziemniaki, pieczeń, sos
    - jeść i popijaćpiwem
    SMACZNEGO
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Related Topics

Collapse

  • Ahumba
    Pieczeń rzymska
    Ahumba
    A ten przepis wykorzystałem dzisiaj na obiad


    SKŁADNIKI:
    80 dag mięsa mielonego
    1 czerstwa bułka (namoczona w zimnej wodzie)
    1 jajko
    2 łyżki łagodnej musztardy
    sól
    pieprz
    tarta gałka muszkatołowa
    1 cebula (drobno...
    2005-06-04, 17:56
  • becik
    Monyo, Funky Fritz
    becik
    Mikrus z Budapesztu
    Kölsch
    alk 4,6%

    kolor - lekko zamętniony bursztyn
    piana - średnia, dość słaba, szybo się rozwarstwia
    zapach - głównie przeleżałego słodu
    smak - dość pełne, lekka goryczka, dominuje niestety posmak gotowanej marchewki...
    2020-03-07, 12:09
  • Blackbeard
    Indipendente Elav, Dark Metal
    Blackbeard
    Ekstrakt: nie podano. Alkohol: 8 %.
    Imperial Stout

    Kolor: Bardzo ciemny brąz, widoczne lekkie zmętnienie.
    Piana: Brązowa, niemal wyłącznie drobnopęcherzykowa. Niewielki kożuch powoli się redukuje, tworząc przy tym piękne kształty na tafli.
    Zapach: Intensywny, prym...
    2019-11-27, 19:29
  • heckler
    Czechy, Vyšší Brod, Studánky 98, Pivovar Studánky
    heckler
    W miasteczku Vyšší Brod po browarze Jakub pozostała już tylko firmowa piwiarnia, ale za to w dzielnicy Studánky otwarł się nowy, mały rodzinny browarek przyjmując nazwę dzielnicy w której stoi.
    Studánky to dzielnica miasta Vyšší Brod oddalona od niego o 2,5 kilometra. Niby odległość...
    2019-05-30, 07:36
  • wpadzio
    Elixi, Alexander
    wpadzio
    Alexander warzony jest w browarze Elixi na zlecenie ateńskiej firmy Unibrau Hellas, dystrybutora wielu marek piwnych. Co ciekawe Alexander to nie lager ani pszeniczniak. Alexander to piwo w stylu scotch ale, czyli mocne szkockie pale ale. W składzie mamy cukier, a zawartość alkoholu wynosi 6%....
    2019-05-27, 15:43
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...