Pieczeń rzymska

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9056

    Pieczeń rzymska

    SKŁADNIKI:
    - 80 dag mielonego mięsa
    - 1 czerstwa bułka
    - 1 jajko
    - 2 łyżki musztardy
    - sól
    - pieprz
    - tarta gałka muszkatułowa
    - 1 cebula
    - 5 dag tartego żółtego sera - goudy
    - 80 dag marchewki
    - 40 dag porów
    - pół szklanki gęstej kwaśnej śmietany
    - 2 łyżki zasmażki błyskawicznej
    - olej
    - ulubione piwo

    PRZEPIS:
    - cebulę obrać, drobno posiekać, zrumienić na suchej patelni kilka minut na małym ogniu
    - bułkę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć, zagnieść z jajkiem, mięsem i musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem
    - z masy mięsnej uformować podłużną pieczeń, obtoczyć w smażonej cebuli
    - ułożyć ją na posmarowanej olejem blasze, posypać żółtym serem, wsunąć do rozgrzanego piekarnika (175 stopni)
    - piec godzinę w piekarniku
    - marchewki i pory pokroić w średniej wielkości plasterki.
    - marchewki ułożyć w rondlu, zalać 0,4 l. wrzącej lekko osolonej wody, gotować 15 minut
    - już po 5 minutach dodać pory, a pod koniec 15 minut śmietanę i zasmażkę, króko gotować nie przerywając mieszania
    - przyprawić solą, pieprzem, gałką muszkatułową
    - wyjąć z lodówki piwo, nalać do szklanki lub kufla
    - na talerz ziemniaki, pieczeń, sos
    - jeść i popijaćpiwem
    SMACZNEGO
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Przetwarzanie...
X