SKŁADNIKI:
- 80 dag wołowiny (po9krojona w dużą kostkę);
- 10 dag wędzonego boczku (pokrojony w kostkę);
- 20 dag pieczarek ( pokrojone w kostkę);
- 2 cebule ( pokrojone w kostkę);
- 2 ząbki czosnku ( pokrojony w kostkę);
- - papryka (pokrojona w kostkę);
- 5 dag ostrego keczupu;
- 5 dag pzecieru pomidorowego;
- 100 ml pikantnego soku pomidorowego;
- 100 ml wina czerwonego wytrawnego;
- 3 łyżli oleju;
- ostra i słodka papryka, ziele angielskie, pieprz, sól, liść laurowy
PRZEPIS:
- wołowinę oprószyć solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką;
- na oleju przesmażyć boczek;
- dodać wołowinę, przesmażyć;
- dodać cebulę, czosnek, pieczarki, paprykę, smażyć 10 minut;
- zalać winem, dodać przecier, sok pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, keczup;
- dusić do miękkości opk. 40 minut, przyprawić.
SMACZNEGO
- 80 dag wołowiny (po9krojona w dużą kostkę);
- 10 dag wędzonego boczku (pokrojony w kostkę);
- 20 dag pieczarek ( pokrojone w kostkę);
- 2 cebule ( pokrojone w kostkę);
- 2 ząbki czosnku ( pokrojony w kostkę);
- - papryka (pokrojona w kostkę);
- 5 dag ostrego keczupu;
- 5 dag pzecieru pomidorowego;
- 100 ml pikantnego soku pomidorowego;
- 100 ml wina czerwonego wytrawnego;
- 3 łyżli oleju;
- ostra i słodka papryka, ziele angielskie, pieprz, sól, liść laurowy
PRZEPIS:
- wołowinę oprószyć solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką;
- na oleju przesmażyć boczek;
- dodać wołowinę, przesmażyć;
- dodać cebulę, czosnek, pieczarki, paprykę, smażyć 10 minut;
- zalać winem, dodać przecier, sok pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, keczup;
- dusić do miękkości opk. 40 minut, przyprawić.
SMACZNEGO
Comment