Miąsko na różowo

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9056

    Miąsko na różowo

    SKŁADNIKI:
    - 4 filety z piersi kury lub 4 sznycle wieprzowe lub 4 filety z polędwicy wołwej;
    - 2 cebule;
    - szklanka przecieru pomidirowego lub 3 łyżki koncentratu ze szklanką wody;
    - wegeta;
    - garść świerzej zieleniny ( bazylia, natka pietruszki, oregano, tymianek,rozmaryn) lub suszonych ziół ( prowansalskie, tymianek, oregano);
    - 1/2 szklanki śmietany;
    - sok z cytryny;
    - 2-3 łyżki oliwy lub oleju;
    - piwo do popicia;

    PRZEPIS:
    - mięso rozbić na cienkie płaty, natrzeć sokiem z cytryny i wegetą, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny;
    - obrumienić mięso na tłuszczu z obu stron;
    - posiekaną cebulę zeszklić , dodać przecier pomidorowy i połowę zieleniny (lub całą porcję suszonej), zagotować;
    - dodać mięso i dusić na małym ogniu do miękości;
    - dodać śmietanę, wymieszać na małym ogniu nie dopuszczając do wrzenia;
    - przed podaniem posypać pozostałą zieleniną;
    - ja podałem z kluskami i piwem książęcym z Lwówka śląskiego;

    S M A C Z N E G O ! ! !
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Przetwarzanie...
X