SKŁADNIKI:
- 4 filety z piersi kurczka lub indyka
- 1/2 szklanki wytrawnego wina
- 2 duże cebule
-1-2 łyżki ostrej musztardy
- 2 łyżki oleju
- sól
PRZEPIS:
- cebulę zetrzeć na tarce z małymi otworami (lub drobniutko posiekać)
- wymieszać z musztardą, olejem i winem
- mięso lekko natrzeć solą, ułożyć w natłuszczonej formie do zapiekania i posmarować z obu stron sosem
- przykryć szczelnie folią aluminiową i wstawić do piekarnika (200*) na 30-40 minut
- podać z frytkami, surówką z pomidorów, ogórka i cebuli i koniecznie z PIWEM
- 4 filety z piersi kurczka lub indyka
- 1/2 szklanki wytrawnego wina
- 2 duże cebule
-1-2 łyżki ostrej musztardy
- 2 łyżki oleju
- sól
PRZEPIS:
- cebulę zetrzeć na tarce z małymi otworami (lub drobniutko posiekać)
- wymieszać z musztardą, olejem i winem
- mięso lekko natrzeć solą, ułożyć w natłuszczonej formie do zapiekania i posmarować z obu stron sosem
- przykryć szczelnie folią aluminiową i wstawić do piekarnika (200*) na 30-40 minut
- podać z frytkami, surówką z pomidorów, ogórka i cebuli i koniecznie z PIWEM
Comment